PROIECT ÎNCURCAT: Numirea reprezentanților în consiliile de administrație a liceelor le-a cam dat bătăi de cap consilierilor locali sigheteni

PROIECT ÎNCURCAT: Numirea reprezentanților în consiliile de administrație a liceelor le-a cam dat bătăi de cap consilierilor locali sigheteni

 În urma unor modificări recente la Legea educației, Consiliul local Sighet a trebuit să facă anumite schimbări în componența consiliilor de administrație a unor unități de învățământ din Sighet. Dacă inițial părea simplu, proiectul de hotărâre i-a cam încurcat pe aleșii locali.

Întrucât consilierii locali nu știau cu exactitate câte persoane trebuie să schimbe, viceprimarul Ildiko Bereș a venit cu explicații suplimentare.
 „În consiliile de administrație ale liceelor, obligatoriu trebuie să fie un membru din ONG. Acest membru va fi numit pe cele 3 locuri ale consilierilor locali. Noi puteam să lăsăm cele 3 persoane care au fost, eventual să îl scoatem pe unul dintre ei. Nu era nevoie să schimbăm persoanele. Au fost 3 nominalizări, trebuia să renunțăm la unul ca să dăm locul persoanei din ONG.  La liceul Regele Ferdinand ei au 13 membrii în consiliul de administrație din care unul trebuie să fie primarul sau reprezentantul primarului, 3 reprezentanți ai consilierilor locali din care unul este ONG, pe care liceul în numește, nu noi. Deci nouă ne rămân 2 locuri”, a spus viceprimarul Ildiko Bereș.
Pentru că tot nu s-a înțeles ce trebuie să facă, și secretarul Sorin Rednic a venit cu explicații.
 „Legea s-a modificat recent, respectiv printr-un ordin al ministerului învățământului a fost modificată componența consiliilor de administrație în cazul liceelor tehnice postliceale. Nu este cazul Liceului Pedagogic. Cele două licee la care se modifică structura consiliului de administrație prin luarea unui post de la consiliul local și transferul acestui post către către ONG, este Liceul Tehnologic Marmația, respectiv Liceul Tehnologic Forestier. Acolo din 3 posturi care erau alocate Consiliului local, un post a dispărut. La Liceul Pedagogic este altă situație, acolo o persoană desemnată de către Consiliul local să facă parte din consiliul de administrație ca reprezentant al Consiliului local a devenit director al unei unități de învățământ. Între calitatea de director a unității de învățământ, respectiv de membru în consiliul de administrație este incompatibilitate. În aceste condiții liceul ne-a sesizat să înlocuim această persoană, noi putem să înlocuim doar această persoană”, a explicat secretarul Sorin Rednic.
Ca să înțeleagă toată lumea ce trebuie să facă a venit și rândul primarului Horia Scubli să aducă anumite completări.
 „La Liceul Pedagogic există o propunere pe care trebuie să o faceți dumneavoastră, 1 nu 3. Doamna Lidia Truș, pe restul îi tăiem jos. La celelate licee, din punctul meu de vedere, noi trebuie să retragem, nu să punem un om”, a adăugat primarul Horia Scubli.
Într-un final consilierii locali s-au lămurit și au votat. Astfel Dorina Grigor a fost înlocuită în consiliul de adminsitrație cu Lidia Truș, iar din cei 3 membrii de la Liceul Tehnologic Marmația, Ioan Muntean, Vasile Ciotari și Ștefan Ivanciuc, a fost retras Ioan Muntean,  iar de la Liceul Tehnologic Forestier , dintre Valeria Motoc, Mariana Mandra și Mara Mateș, cea din urmă fost retrasă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.