PROIECT: Autoritățile din Vadu Izei speră ca în acest an să se încheie lucrările la rețeaua de apă și canal

PROIECT: Autoritățile din Vadu Izei speră ca în acest an să se încheie lucrările la rețeaua de apă și canal

 Finalizarea rețelei de apă și canal din Vadu Izei este prioritatea administrației locale. Primarul Petru Vlașin speră ca lucrările să fie reluate în perioada următoare, iar proiectul să fie finalizat până la sfârșitul anului.

Valoarea proiectului este de aproximativ un milion de euro, iar în prezent mai mult de jumătate din proiect a fost finalizat.
 „Proiectul de apă și canal în comuna noastră e în stadiul de 70% terminat și va fi prioritatea număr 1 de anul acesta ca să putem să încheiem acest proiect datorită faptului că avem o problemă și cu apa potabilă și cu scurgerile de la oameni, pentru că dacă nu ai canal lumea îi dă drumul unde poate că nu toate lumea are fosă septică. Acum o să mă lupt din toate puterile mele ca să pot să închei acest proiect în 2017”, a spus primarul petru Vlașin.
Proiectul a demarat în anul 2014 dar din cauza unor blocaje financiare nu a putut fi finalizat. 
 „Pentru a putea fi finalizat mai avem nevoie de stația de epurare, stație de pompare a apei și mai sunt câteva lucrări suplimentare. Noi sperăm să fie liniște în țară că pe urmă o să avem și bani, dacă nu, știe Dumnezeu ce o să fie. 100% vom primi finanțare pentru că avem cerere de finanțare și am primit bani până acuma că am făcut lucrările care s-au achitat. Mai au de plătit lucrări neachitate de vreo 180 000 lei dar noi documentele le-am depus toate la București și am așteptat banii tot anul 2016 în schimb nu am primit niciun leu”, a adăugat primarul comunei Vadu Izei, Petru Vlașin.
De acest proiect va putea beneficia 70% din comună. După finalizarea lucrărilor, în Vadu Izei va fi demarat un alt proiect de extindere a rețelei de apă și canal pentru a putea fi utilizat de toți localnicii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.