PROGRAM: Ești tânăr fermier? Iată cum trebuie să întocmești planul de afaceri prin care vei solicita 50.000 de euro

PROGRAM:  Ești tânăr fermier? Iată cum trebuie să întocmești planul de afaceri prin care vei solicita 50.000 de euro

În cursul acestei luni este programată deschiderea programului de finanțare prin intermediul căruia tinerii fermieri care demarează o afacere în agricultură pot primi 40.000 sau 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea fermei, ca primă de instalare. Ghidul solicitantului, disponibil în acest moment în variantă consultativă pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), va fi publicat în perioada următoare. Iată cum arată și cum trebuie să completezi planul de afaceri dacă vrei să soliciți bani pentru demararea unei afaceri agricole.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR) a anunțat, printr-un comunicat de presă, lansarea în cursul lunii aprilie 2017 a submăsurii 6.1, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR 6.1), prin care tinerii fermieri pot primi un sprijin de 40.000 de euro sau 50.000 de euro pentru prima instalare la conducerea unei exploatații agricole. Apelul de proiecte ce va fi lansat în curând beneficiază de un buget total de 170 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că cel puțin 3.400 de tineri fermieri vor primi finanțare în acest an.
Conform ghidului solicitantului, publicat în acest moment în variantă consultativă, tânărul fermier este o persoană cu vârsta de până la 40 de ani (inclusiv cu o zi înainte de a împlini 41 de ani) la momentul depunerii cererii, care deține competențele și calificările profesionale adecvate și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații.
Pentru a primi sprijin financiar în cadrul PNDR 6.1, tinerii fermieri trebuie să dețină exploatații agricole cu o dimensiune economică cuprinsă între 12.000 și 50.000 de SO (unități ale potențialului economic). Dimensiunea economică (SO) se determină pe baza producției standard totale a exploatației agricole și este exprimată ca un raport între numărul de hectare exploatate și valoarea unitară SO/hectar. Dacă vrei să verifici dimensiunea propriei tale exploatații agricole, citește acest articol și descarcă aplicația noastră.
Pașii necesari pe care un tânăr fermier trebuie să îi facă pentru a se instala la conducerea unei explotații agricole și pentru a solicita ajutorul nerambusabil de 50.000 de euro sunt detaliați în acest articol. După deschiderea apelului de proiecte, tinerii fermieri vor pregăti următoarea documentație:
   cererea de finanțare;
    planul de afaceri;
    documentele suport solicitate pentru dovedirea eligibilității proiectului și a solicitantului.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.