PRIMA EVADARE: Mii de ciclişti vor lua parte la cel mai mare maraton din Romania şi Estul Europei

PRIMA EVADARE: Mii de ciclişti vor lua parte la cel mai mare maraton din Romania şi Estul Europei

"Prima Evadare" – cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei şi cel mai popular concurs de acest gen din Romania – va avea loc duminică, 11 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei.
 Aproape 2.000 de ciclişti s-au înscris deja la concursul aflat la a şasea ediţie, iar mulţi altii sunt aşteptaţi să se înscrie în zilele premergătoare competiţiei. Anul trecut, concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenţi, depăşind toate aşteptările şi stabilind un nou record naţional de participare. Ca şi în ceilalţi ani, traseul începe la Academia de Poliţie din Bucureşti cu punctul de sosire la Snagov.
"Prima Evadare" este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 58 de kilometri între Bucureşti şi Snagov. Întreaga distanţă de concurs este marcată şi prevăzută cu 13 puncte de control şi 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de Poliţie şi Salvare şi este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfăşura premierea şi tombola.
 Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicaţie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanţii vor primi prin SMS informări si rezultatul la finish. Iar aplicaţia facebook "Prima Evadare" va posta în numele concurentului mesaje automate cu situaţia acestuia.
"Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii şi locul în care cei ajunşi din întâmplare pot să-şi descopere o nouă pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti. Înscrierile au început pentru ediţia din acest an a concursului, iar lista participanţilor numără deja aproape 2000 de concurenţi", a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului şi membru al Clubului NoMad Multisport.
Concursul "Prima Evadare" îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, deşi există şi categorii pentru ciclocross şi tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.
Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. "Prima Evadare" se bucură de parteneri entuziaşti precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.