PREVENȚIA LA ANGAJATORI: Șapte fapte pentru care firmele vor scăpa prima oară doar cu avertisment

PREVENȚIA LA ANGAJATORI: Șapte fapte pentru care firmele vor scăpa prima oară doar cu avertisment

 Proiectul Legii prevenției include o serie de fapte de natură contravențională (adică pentru care se aplică doar amenzi) ce vizează doar angajatorii. Astfel, dacă se vor afla la prima abatere, angajatorii vor scăpa doar cu avertisment, de exemplu, pentru încălcarea anumitor reguli de securitate a muncii ori pentru că refuză să elibereze salariaților adeverința de vechime.

Printre cele 333 de fapte ce vor fi „iertate” firmelor la prima abatere, conform proiectului viitoarei Legi a prevenției, se găsesc și unele ce vizează strict angajatorii. De aceea, prezentăm astăzi șapte dintre cele mai importante fapte pentru care inspectorii de stat vor da doar avertisment, atunci când vor constata nereguli în domeniul muncii.
1. Nu se obține autorizația de funcționare
Anterior începerii oricărei activități, angajatorii sunt obligați să obțină autorizația de funcționare pentru securitatea și sănătatea în muncă, potrivit Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006. Neîndeplinirea acestei prevederi se poate traduce printr-o amendă între 5.000 și 10.000 de lei, însă, dacă Legea prevenției se va aplica, fapta va fi sancționată prima oară doar cu avertisment.
2. Nu se acordă alimentație de protecție
Tot Legea nr. 319/2006 stabilește că angajatorii trebuie să acorde gratuit alimentație de protecție, atunci când condițiile în care muncesc salariații impun acest lucru. De asemenea, firmele trebuie să asigure gratuit și materialele igienico-sanitare. În caz contrar, amenzile pot fi de minimum 3.000 de lei și de maximum 6.000 de lei.
3. Nu se fac rapoarte privind accidentele de muncă
În situația în care lucrătorii unui angajator sunt implicați într-un accident de muncă, acesta trebuie să pregătească un raport pentru autorități, după cum se mai arată în Legea securității și sănătății în muncă. Neglijarea obligației, ce poate fi sancționată cu amenzi între 2.000 și 4.000 de lei, va fi acoperită, de asemenea, de Legea prevenției.
4. Nu se eliberează adeverința de vechime
Salariații sau foștii salariați pot cere angajatorului să elibereze un document care să ateste activitatea desfășurată și durata acesteia, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate, potrivit Codului muncii. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 300 și 1.000 de lei.
5. Nu se înregistrează demisia unui salariat
Atunci când un salariat își dă demisia, angajatorul are obligația de a o înregistra, altfel riscă să fie sancționat cu o sumă cuprinsă între 1.500 și 3.000 de lei, se arată în Codul muncii. Astfel, dacă se va aplica Legea prevenției, firmele vor scăpa de amenda respectivă dacă se vor afla la prima abatere.
6. Revisal este completat de alte persoane decât cele stabilite de firmă
Întocmirea, completarea și transmiterea datelor în Revisal se poate face, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 500/2011, numai de către persoanele nominalizate prin decizie scrisă de către angajator. Nerespectarea acestei prevederi poate aduce o amendă între 3.000 și 6.000 de lei.
7. Discriminarea în muncă
Faptele prin care se încalcă egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați sunt sancționate acualmente, de către Legea nr. 202/2002, cu sume între 3.000 și 100.000 de lei. Totuși, dacă Legea prevenției va ajunge să se aplice, angajatorii vor scăpa de amenzi, la prima abatere, dacă este vorba, printre altele, de dezavantajarea la ocuparea de posturi vacante sau la stabilirea salariului, precum și de hărțuire.
Citește continuarea pe www.avocatnet.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.