Preşedintele Eurogrup se declară total opus unei ieşiri a Greciei din zona euro

Preşedintele Eurogrup se declară total opus unei ieşiri a Greciei din zona euro

Preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, s-a declarat miercuri la Atena total opus unei ieşiri a Greciei din zona euro, stabilind ca prioritate asanarea finanţelor ţării, informează AFP.

El a confirmat de asemenea că nici o decizie nu este aşteptată imediat la cererea Greciei privind o amânare suplimentară de doi ani, ceea ce ar însemna amânarea pentru 2016 în loc de 2014 a revenirii ţării la echilibrul bugetar. O decizie pe această temă ‘va depinde de concluziile misiunii troika’, ce reprezintă creditorii Greciei şi care urmează să prezinte în septembrie ultimul audit al conturilor greceşti şi al eforturilor de redresare a ţării. ‘Mă opun total ieşirii Greciei din zona euro. Aceasta nu ar ajuta şi ar crea riscuri majore pentru celelalte ţări’, a declarat Jean-Cluade Juncker, la încheierea întrevederii cu premierul grec Antonis Samaras. El a cerut ţării să intensifice eforturile pentru redresarea economiei şi să facă din asanarea finanţării ‘prioritatea numărul unu’.
‘Eforturi trebuie făcute în materie bugetară (…) de reforme structurale suplimentare şi de privatizări’, a subliniat preşedintele Eurogrup. La rândul său Antonis Samaras, care doreşte să se asigure de reluarea împrumuturilor internaţionale către ţara sa, urmează să aibă vineri la Berlin o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel şi sâmbătă la Paris cu preşedintele francez François Hollande.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.