POLIȚIȘTI ȘI DASCĂLI: Împreună pentru siguranţa elevilor

POLIȚIȘTI ȘI DASCĂLI: Împreună pentru siguranţa elevilor

 Fiecare copil are dreptul la siguranţă, atât în viaţa reală cât şi în cea virtuală. În ceea ce priveşte siguranţa elevilor, o pondere importantă o are felul în care adulţii din jurul lor îi ajută să dezvolte un comportament responsabil şi îi învaţă să conştientizeze riscurile la care se pot expune. 

Şi pentru că împreună sunt mai puternici, poliţiştii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş s-au alăturat reprezentanţilor Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Socială Maramureş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Poliţiei Locale Baia Mare, Serviciului Public de Asistenţă Locală Baia Mare şi HHC, în cadrul demersurilor iniţiate de Inspectoratul Şcolar Maramureş  pentru creşterea siguranţei elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.
La sesiunea găzduită în această săptămână de Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş, la care au participat şi directorii unităţilor de învăţământ din zonă, şeful poliţiei oraşului a adus în discuţie riscurile în faţa cărora copiii se dovedesc a fi cei mai vulnerabili şi a accentuat nevoia supravegherii lor în timpul navigării online. Comisarul de poliţie Gherman Mihai a prezentat aspecte privind siguranţa pe internet, cu referire concretă la jocurile online practicate de tineri, jocuri care îi pot transforma în victime. 
Pentru ca tinerii să înţeleagă ambele „feţe” ale mediului digital şi să aleagă responsabil resursele pe care le oferă internetul, este important ca fiecare să aibă permanent în vedere, pe lângă oportunităţi, potenţialele riscuri, să înţeleagă că are dreptul de a fi protejat împotriva acestor situaţii neplăcute şi că poate reacţiona la rândul său. Şansele ca situaţiile de hărţuire, de furt de date personale, de înşelătorie sau dependenţă scad semnificativ printr-o informare adecvată şi adoptând o atitudine responsabilă.
Accentuând latura preventivă, poliţiştii se vor întâlni în continuare cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.