PNL Sighet: Membri cu chitanţe posibil false, înjurături, alegeri amânate! (vezi video)

PNL Sighet: Membri cu chitanţe posibil false, înjurături, alegeri amânate! (vezi video)

Alegeri interne suspendate şi amânate, de asta au avut parte liberalii sigheteni. Un grup de susţinători ai unuia dintre candidaţii la preşedinţia organizaţiei au recurs la violenţe verbale şi ameninţări la adresa liderilor PNL care au venit la Sighet pentru a coordona desfăşurarea alegerilor interne.

Comisia de organizare şi desfăşurare a alegerilor sosită din Baia Mare a constatat că în sală se aflau persoane care deţineau chitanţe din afara partidului, iar unele nu se regăseau pe convocator, deşi susţineau că sunt membri vechi.
Dana Ivaşcu, preşedintele interimar demis recent, a cerut vehement ca şi persoanele care nu se regăseau în baza de date oficială a organizaţiei să fie introduse, deoarece sunt membri vechi de partid pe care ea însăşi i-a validat în biroul interimar condus pe vremea lui Mircea Dolha. Totodată, fostul preşedinte a contestat convocatorul şedinţei, susţinând că pe acesta se regăseşte un membru decedat şi un actual preşedinte al unui alt partid, care nu a fost radiat din evidenţe. În măsura în care am văzut că un convocator de şedinţă care cuprinde persoane decedate sau de la alte partide am contestat convocatorul la secretariatul general”, declară Dana Oniţa Ivaşcu, fost preşedinte interimar.
Preşedintele PNL Maramureş, Călin Bota i-a atras însă atenţia că era de datoria sa să anunţe acest lucru atunci când a fost preşedinte: 
"Într-adevăr s a constatat acest lucru şi a fost remediat, nu cred că acesta este un fapt care să influenţeze aceste alegeri. Decesul persoanei în cauza din nefericire a survenit în toamna anului trecut şi ar fi trebui ca cineva să ne informeze despre aceste aspecte şi dna. Oniţa era ]n acel moment preşedinta organizaţiei.
În condiţiile în care au fost prezentate astăzi documente care nu au provenienţă de la filiala PNL Maramureş considerăm că nu putem continua această şedinţă până nu vom elucida aceste probleme. Veţi fi informaţi privitor la data la care se va desfăşura noul comitet de coordonare local".
Călin Bota, preşedintele PNL Maramureş, împreună cu membrii CODA au constatat că situaţia este una la limita legii şi în afara statutului PNL. Mai multe persoane prezentau chitanţe fără antetul tipizat al PNL Maramures, posibil falsuri şi care nu erau emise din trezoreria filialei PNL Maramureş, fapt ce duce în sfera penalului.
“Văd în sală oameni pe care nu i-am văzut în viaţa mea în sediul PNL Sighet sau în campanie ori la evenimentele organizate de noi, deşi sunt de 10 ani în partid. Nu ştiu de unde au apărut şi cine i-a adus”, a declarat Sorin Tămaş.
Văzând că nu pot forţa nota şi să voteze, chiar dacă prezentau chitanţe considerate nevalabile de conducerea PNL, mai mulţi membri, printre care Ioan Tivadar din cartierul Iapa, au recurs la violenţe verbale faţă de membrii CODA, iar la ieşire a bruscat-o pe Maria Kormos, preşedintele organizaţiei de femei.
"Baia Mare să-şi facă ordine în ograda ei, noi pe plan local ne facem noi ordine aici. Să vă fie foarte clar," a strigat Ioan Tivadar.
Călin Bota, preşedintele PNL Maramureş, susţine că pregătirea şedinţei s-a făcut statutar.
Anişoara Mihali, preşedinte interimar al organizaţiei Sighet, a subliniat că nu face declaraţii presei atâta vreme cât la nivel de filială s-a hotărât că problemele se discută intern. Totuşi, nu s-a ferit să spună că a muncit mult să pună la punct baza de date a organizaţiei PNL, dar nu se poate face ordine 100% dacă nu ţi s-au predat documentele şi stampila organizaţiei de fostul preşedinte interimar, Dana Oniţa Ivaşcu.
Convocatorul reuniunii a fost verificat cu doar 3 ore înainte de şedinţă, chiar de o comisie sosită special cu acest scop de la Bucureşti şi s-a constatat că lucrurile s-au clarificat.
Cu toate acestea, dată fiind situaţia şi atmosfera extrem de tensionată creată, Comisia de organizare şi desfăşurare a alegerilor a hotărât să amâne reuniunea Comitetului de Coordonare Locală a organizaţiei PNL Sighet. Următoarea şedinţă va avea loc după Sărbătorile Pascale.
Taberele din partid susţin că pentru preşedinţie ar vrea să candideze Dana Ivaşcu şi Alexandru Oros, dar după scandalul iscat ieri şi Anişoara Mihali ia în calcul o candidatură la sefia organizaţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.