Personalul I.S.U. Maramureş a executat 33 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 33 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 33 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Cele mai multe- 22, au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 11 au fost la traumatisme, 7- la diverse afecţiuni medicale, 2- la intoxicaţii şi câte 1- la transport interclinic şi stop cardiorespirator resuscitat.
Din total, S.M.U.R.D. Baia Mare a efectuat cele mai multe acţiuni- 15, urmat de S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 3, S.M.U.R.D. Fărcaşa- 2, respectiv staţiile S.M.U.R.D. Vişeu de Sus şi Târgu Lăpuş cu câte 1 acţiune.

În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 11 intervenţii. Miercuri, 22.08, au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă. Pompierii Secţiei Vişeu de Sus şi cei ai Punctului de lucru Şomcuta Mare au acţionat la alimentarea cu 18.000 de litri de apă menajeră a unui număr de două gospodării din Vişeu de Sus şi Vălenii Şomcutei.
În aceeaşi zi, în jurul orei 05.50, un echipaj al Gărzii de Intervenţie nr.2 Bogdan Vodă a intervenit la un incendiu izbucnit în bucătăria unei gospodării din localitatea Rozavlea. Din păcate, proprietarul în vârstă de 55 de ani a fost găsit decedat, probabil intoxicat cu monoxid de carbon. Au ars elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi îmbrăcăminte. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, pentru că proprietarul a adormit cu ţigara aprinsă, iar jarul a  incendiat încăperea.
Tot ieri, la 08.05, pompierii Pichetului Târgu Lăpuş au intervenit la un incendiu semnalat la rampa de gunoi a oraşului. Au ars circa 40 de tone de deşeuri menajere. Cauza incendiului a fost folosirea focului deschis.
La 13.05, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a acţionat la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată  semnalat pe strada Europa din municipiu. Au fost afectate circa 0,3 hectare de teren. La 14.40, un alt echipaj al pompierilor băimăreni a intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe bulevardul Unirii din municipiu. Au fost afectate circa 0,6 hectare de teren. În ambele cazuri, cauza a fost folosirea focului deschis.
În jurul orei 15.00, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei a acţionat la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată  semnalat în localitatea Năneşti. Flăcările au afectat o suprafaţă de teren de circa 1 hectar.
La 15.25, pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit din nou la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe strada Europa din municipiu. A fost afectată o suprafaţă de circa 1 hectar.  La 16.30, pompierii băimăreni au acţionat la un nou incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe strada Gării din Baia Mare. Au fost afectate circa 0,1 hectare de teren.
La 17.00, trei echipaje al Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au acţionat la stingerea unui alt incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe strada Dumbravei. Focul a afectat circa 10 hectare de teren.
La 19.45, două echipaje ale pompierilor băimăreni au intervenit încă o dată, la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe strada Europa. Au ars circa 1,5 hectare de teren din municipiu. În toate cazurile, cauza probabilă a fost folosirea focului deschis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.