PERICOL: Terorişti şi criminali ascunşi între refugiaţii către Europa, un risc de atacuri

PERICOL: Terorişti şi criminali ascunşi între refugiaţii către Europa, un risc de atacuri

 Valul masiv de refugiaţi către Europa oferă acoperire unor terorişti şi criminali, iar acest lucru reprezintă un pericol tot mai mare de atacuri, avertizează generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Generalul din cadrul Forţelor aeriene americane a mai declarat marţi, într-o audiere în Senat, că implicarea militară a Rusiei în războiul din Siria, în urmă cu şase luni, a "exacerbat puternic problema" persoanelor care fug din calea războiului civil din această ţară.
El a acuzat Moscova şi regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că folosesc migrarea ca pe o armă, cu scopul de a copleşi structurile de susţinere a refugiaţilor şi de a sparge unitatea Uniunii Europene.
"O criminalitate, teroriştii şi întoarcerea luptătorilor (jihadişti) străini (în ţările de origine) fac parte zilnic, în mod clar, din valul de regugiaţi către Europa", a declarat în faţa membrilor Comisiei Apărării din cadrul Senatului american.
Breedlove a subliniat că utilizarea de către Siria a butoaielor cu explozivi ca bombe nu are un scop militar, ci vizează să-i terorizeze pe cetăţenii sirieni şi să-i transforme astfel în probleme pentru alte ţări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.