PAȘTI ÎN MARAMUREȘ: Ce spun turiștii despre cea de-a patra ediție a evenimentului

PAȘTI ÎN MARAMUREȘ: Ce spun turiștii despre cea de-a patra ediție a evenimentului

 Părerile turiștilor care au luat parte la cea de-a patra ediție a sărbătorii Paști în Maramureș sunt împărțite. Majoritatea s-au bucurat de momentele organizate în fiecare gospodărie tradițională din Muzeul Satului, pe când alții au spus că se putea organiza și mai bine acest eveniment. 

Spectacolul prezentat de gazdele din satele din Maramureș, precum și bucatele oferite oaspeților au atras turiștii. Aceștia au apreciat costumele tradiționale, standurile meșterilor populari, jocul încins la fiecare gospodărie, dar și cadrul natural oferit de Muzeul Satului.
”Stau în România șapte zile și chiar mă bucur de sărbătoare aici, toată lumea e foarte amabilă, găsesc impresionante tradițiile de aici. Pentru mine evenimentul de la Sighet e foarte furmos, pot vedea costume tradiționale și gusta din mâncare tradițională!”, spune Veroica din Spania. 
”Suntem de la Satu Mare, venim cu drag de doi ani, venim special pentru asta la Sighet. Ne bucurăm de acest eveniment, este ceva deosebit”, spune o turistă de la Satu Mare.
Gheorghe iubește tradițiile și e o încântare pentru el să vadă un spectacol autentic, într-un cadru de gospodărie tradițională autentic. Este și colecționar, drept urmare a achizionat o lingură de lemn uriașă care va avea un loc de cinste în casa lui.
”Este o sărbătoare spectaculoasă și absolut incitantă. Ne bucurăm foarte tare de spectacolul pe care-l vedem și de revirimentul spectaculos a dragostei pentru costumul tradițional și tradiții. Acum zece ani nu puteam vorbi de așa ceva. Acuma este de-a dreptul spectaculos ce vedem. Este o permanentă încântare și vom mai veni cu sigurață.  
 Alții au fost ușor dezamăgiți de organizare. S-a simțit lipsa unui punct central al evenimentului, a unei scene pe care să cânte artiști și ansambluri cunoscute. Aurica din Iași a observat câteva detalii care ar fi putut fi îmbunătățite.
”E un eveniment interesant. Vin pentru prima dată, dar mi se pare că orice început e un lucru bun, dar poate, pentru viitor, vor exista variante mai bune, o organizare mai bună, dar oricum e un lucru lăudabil. Manifestările nu prea ies în evidență, poate ar fi trebuit un podium, ceva, o organizare mai bună în ceea ce privește situarea momentelor specifice, în schimb se pierd undeva în mulțime, ceea ce nu este neapărat rău, pentru că evenimentul face parte din viața noastră de fiecare zi, sărbători, tradiții”, spune o turistă din Iași. 
Evenimentul Paști în Maramureș a fost creat și cu scopul de a atrage cât mai mulți turiști. 
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.