OSCAR 2016 :Cel mai bun film al anului: Spotlight. Cei mai buni actori în roluri principale: Brie Larson și Leonardo DiCaprio

OSCAR 2016 :Cel mai bun film al anului: Spotlight. Cei mai buni actori în roluri principale: Brie Larson și Leonardo DiCaprio

 Pelicula ”Spotlight”, în regia lui Tom MacCarthy, a obținut premiul Oscar pentru ”Cel mai bun film al anului”, iar distincțiile pentru "Cea mai bună actriță în rol principal" și pentru "Cel mai bun actor în rol principal" au fost câștigate de marii favoriți, Brie Larson, respectiv Leonardo DiCaprio. Pelicula ”Son of Saul” (Ungaria), în care joacă și actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Filmul, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.
Producția "The Revenant", cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său.
Acesta este primul premiu Oscar din cariera lui Leonardo DiCaprio, care a mai fost nominalizat de patru ori pentru rolurile din producțiile "What’s Eating Gilbert Grape" (1993), "The Aviator" (2004), "Blood Diamond" (2006) și "The Wolf of Wall Street" (2013). 
Brie Larson se află la primul său premiu Oscar după prima nominalizare. 
Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat două premii Oscar la gala de anul trecut, pentru regie și scenariu original cu producția "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)" și a fost nominalizat la categoria regie și cu producția "Babel" (2006). 
În mijlocul dramei desfășurate în 1944 la Auschwitz, un prizonier, ce este obligat să incinereze cadavrele celor ca el, încearcă să salveze corpul unui băiat pentru a fi înmormântat cum se cuvine. 
Filmul "Son of Saul" este regizat de László Nemes, care a semnat și scenariul alături de Clara Royer. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.