O VESTE BUNĂ: Numărul infracțiunilor din Maramureș, în scădere

O VESTE BUNĂ: Numărul infracțiunilor din Maramureș, în scădere

 Mai puține infracțiuni la nivelul județului Maramureș. Conform raportului pe anul 2016, prezentat joi de Inspectoratul de Poliție Județean, s-au înregistrat scăderi semnificative la nivelul tuturor tipurilor de infracțiuni. Numeroasele campanii și măsuri luate de oamenii legii au dus la sporirea siguranței pe toate planurile.

Pe parcursul anului precedent, la nivel de siguranță rutieră au fost aplicate aproape 63.000 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de peste 14 milioane de lei. Au fost ridicate în vederea suspendării 3.400 de permise de conducere şi au fost retrase 1.260 certificate de înmatriculare. Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor grave de circulaţie produse în anul 2016 arată faptul că, în comparaţie cu anul anterior, au fost înregistrate scăderi la toţi indicatorii. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
În ceea ce privește evoluția fenomenului infracțional, în anul 2016 au fost sesizate cu 3% mai puţine infracţiuni faţă de anul 2015, criminalitatea sesizată diminuându-se pentru al doilea an consecutiv. 
Activităţile preventive desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, s-au materializat în executarea  a 1172 controale în fondul forestier, pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi pe linia legalităţii transportului materialului lemnos. Ca urmare a acestor activităţi au fost aplicate 491 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1 milion de lei.
Şi infracţiunile contra patrimoniului se află pe un trend descendent pentru al doilea an consecutiv, în anul 2016 fiind sesizate cu 4% mai puţine decât în 2015 şi cu 15% mai puţine decât în 2014. Dintre acestea, furturile, care reprezintă 61% din totalul infracțiunilor de acest gen, s-au redus în 2016 iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în municipiul Sighetu Marmației și în Vișeu de Sus.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.