O IDEE BUNĂ: Se face traseu pentru bicicliști la Sarasău

O IDEE BUNĂ: Se face traseu pentru bicicliști la Sarasău

 Pentru că tot mai mulți turiști care vizitează Maramureșul își doresc să vadă peisajele unice, dar și casele tradiționale din locurile în care asfaltul încă nu a ajuns, câteva centre de informare turistică din județ și-au propus să marcheze ciclotrasee care leagă zonele verzi de obiective turistice. Un astfel de traseu se va face și la Sarasău.

Traseul pentru bicicliști va fi realizat de Centrul de Informare Turisitică Sarasău în colaborare cu Centrul de Informare din Sighetu Marmației.
 „Având în vedere că anul trecut am avut un număr destul de mare de turiști care voiau să meargă cu bicicletele prin zona Sighetului, ne-am gândit să ne corelăm cu colegii de la centrele de informare turistică de la Vad și de la Sarasău și să propunem pentru întreaga zonă câteva trasee. Împreună cu cei de la Centrul de Informare de la Sarasău am propus un traseu. Nu este foarte dificil traseul, are într-un loc sau în două și pantă, deci e un traseu mediu”, a explicat Petru Măran, directorul Centrului de Informare Sighet.
Traseul va fi accesibil pentru un număr mare de turiști, acesta având o distanță de aproximativ 10 km. Traseul a fost gândit în urma numeroaselor cereri venite din partea turiștilor.
 „Din discuțiile avute cu colegii mei de la Sarasău am dedus că și ei au avut astfel de cereri. Sunt câteva trasee de bicicliști, cel mai aproape de noi este cel de la Valea Stejarului și noi încercăm să ne conectăm de la Sighet cu Valea Stejarului și să venim pe la Rona de Sus, Rona de Jos, pe fostul traseu al Mocăniței”, a adăugat directorul Centrului de Informare Turistică din Sighetu Marmației.
După finalizarea acestui ciclotraseu, turiștii care vizitează această zonă vor avea o alternativă de petrecere a timpului liber în natură.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.