Nicolau: TVR dă afară 1.000 de angajaţi, dar nu vor pleca amantele, soţiile, cei mai răi sau puturoşi

Nicolau: TVR dă afară 1.000 de angajaţi, dar nu vor pleca amantele, soţiile, cei mai răi sau puturoşi

Valentin Nicolau, membru în CA al TVR, a susţinut, miercuri, la audierile din Comisiile parlamentare de cultură, că din TVR vor fi date afară 1000 de persoane pe criterii neştiute de nimeni, el apreciind că din instituţie nu vor pleca, însă, amantele, soţiile, cei răi, puturoşi, cei care au pile.
 "Se vor da afară 1000 de angajaţi pe criterii neştiute de nimeni, cu 2-3 săptămâni înainte de alegeri. Nu vor pleca cei mai răi, puturoşi, cei care nu au pile, nu vor pleca amantele, soţiile, nu vor pleca cei care au certificate medicale", a spus Nicolau, care a criticat "Programul de redresare economică a TVR", împotriva căruia a şi votat în cadrul CA.
Nicolau a susţinut că această soluţie este una de politizare şi va avea efecte dezastruoase asupra viitorului instituţiei.
"Nu am dubii că TVR are nevoie de restructurare profundă. Calea pe care am luat-o e una greşită. TVR e un pacient bolnav care are nevoie de tratament urgent. E ca un om supraponderal care are misiunea de a alerga repede şi eficient, dar trebuie slăbit şi eficientizat. Planul acesta taie un picior şi o mână obezului şi e mult mai slab şi apt de a alerga", a spus Nicolau.
  El a mai spus că de ani de zile în TVR există o cantitate enormă de "nemuncă", precum şi o inechitate salarială imensă, el apreciind că lipsa de contracte de management a dus la performanţa redusă a instituţiie, în condiţiile în care standardele de calitate nu mai există.
Valentin Nicolau este membru în CA al TVR din partea angajaţilor instituţiei.
Concedierile colective în TVR vor începe în 20 noiembrie şi vizează 962 locuri de muncă, după procesul de restructurare de personal televiziunea urmând să rămână cu 2.340 de angajaţi, potrivit unui notificări transmise de Claudiu Săftoiu, PDG al SRTv, în 11 septembrie, Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR (SPUSTV) – sindicatul reprezentativ din instituţie.
La data de 31 august 2012, numărul total de salariaţi al TVR era de 3.302. MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.