NECONCORDANȚE: Ce se întâmplă cu șoferii care și-au făcut abonamente de parcare înainte de aprobarea noilor tarife?

NECONCORDANȚE: Ce se întâmplă cu șoferii care și-au făcut abonamente de parcare înainte de aprobarea noilor tarife?

 Cum le-a fost norocul la data plății, așa pare că au plătit sighetenii anul acesta abonamentele de parcare. Şoferii conștiincioși care și-au făcut abonament în primele 3 luni ale anului au rămas cel mai probabil cu banul dat, adică 200 lei pentru un an de zile.  Cei care au amânat plata abonamentelor până după 1 aprilie beneficiază de tarife  reduse. 

În 6 martie 2017 Consiliul Local Sighet a propus spre consultare publică noua grilă de tarife pentru zonele de parcare cu plată din oraș. La nici 30 de zile de la publicare pe site-ul primăriei, în ședința de consiliul local din luna martie, proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii prezenți.
Pe lângă oferirea de bonificații pentru șoferii care își fac abonamente pe un an, consilierii locali au aprobat și prelungirea termenului de achiziţie cu bonificaţii până în 31 mai. Ceea ce nu au luat în considerare însă aleșii locali este că unii șoferi și-au făcut abonamentul în primele 3 luni ale anului, iar pentru aceștia nu a fost propusă nicio soluție de a recupera diferența de bani. Aşa că ei ar putea să se considere “traşi în piept“ şi nu platnici responsabili ai tichetului de parcare la început de an.
Numărul lor nu e mic, 389 de șoferi responsabili și-au făcut abonament de parcare din ianuarie până la sfâșitul lunii martie.  104 persoane au plătit abonament pentru fix un an, adică 200 de lei, 71 de șoferi au făcut abonament pentru  6 luni în cuantum de 80 de lei, 197 de cetățeni au plătit abonament pentru 3 luni, adică 50 de lei  și 17 persoane  pentru o lună, abonament care costă 30 de lei. Probabil mai există mulţi sigheteni care au plătit abonament de parcare pe un an la preţul de 200 de lei, în trimestrul 4 al anului 2016 cu valabilitate şi în anul 2017.
Șoferii care și-au făcut abonamentul înainte ca acest proiect să fie aprobat vor beneficia de noile prețuri doar după expirarea abonamentelor vechi, lucru considerat de unii jurişti ca o ilegalitate, atâta vreme cât nu se acordă o compensaţie fie în prelungirea abonamentului, fie prin returnarea a unei părţi din valoare tichetului de parcare achiziţionat cu 200 de lei/an în loc de 150 de lei.
Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de un consilier local PMP şi votat în unanimitate de toţi consilierii locali. Niciunul nu şi-a pus problema de ce un cetăţean onest care şi-a cumpărat poate cu o zi înainte de intrarea în vigoare a hotărârii de CL, un abonament de parcare pe un 1 an cu 200 de lei, trebuie să plătească mai mult decât unul care şi l-a cumpărat imediat după, sau de ce noile prevederi nu intră în vigoare de la începutul anului calendaristic următor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.