N-AU DUS LIPSĂ DE CLIENȚI: Comercianții sigheteni au vândut și cercei și brățări pe post de mărțișoare

N-AU DUS LIPSĂ DE CLIENȚI: Comercianții sigheteni au vândut și cercei și brățări pe post de mărțișoare

 La tarabele cu mărțișoare din Sigheta fost plin de clienți ieri. Dacă anii trecuți  bărbații cumpărau  un mărțișor sau o floare pentru femeile din viața lor, anul acesta comercianții au avut și alte oferte pentruziua de 1 martie, astfel că tarabele s-au umplut cu bijuterii sau diferite obiecte vestimentare.

Fie că este vorba despre o pereche de cercei, o brățară sau o eșarfă, toate au reprezentat ieri simbolul primăverii. Comercianții au profitat de această perioadă și cu un simplu șnur alb-roșu au transformat orice obiect într-un mărțișor. Nici prețurile nu au fost neglijate de comercianți: o pereche de cercei care costă în mod obișnuit 10 lei ieri a fost vândută cu minimum 30 de lei.
„De exemplu două brățări le vindem la 15 lei și cumpără oamenii, sunt care cumpără și în loc de mărțișoare”, a specificat un comerciant.
Anul acesta printre tarabele cu mărțișoare și cele cu bijuterii și-au făcut loc și cele cu flori la ghiveci care s-au vândut mult mai bine decât florile la fir, semn că sighetenii aupreferat florile care rezistă mai mult. Nu toată lumea a tranformat însă venirea primăverii într-o sărbătoare comercială. De pildă copiii de la Grădinița nr. 9 le-au dăruit sighetencelor mărțișoare confecționate de ei. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.