Mită de 300 de dolari refuzată de un poliţist de frontieră maramureşan

Mită de 300 de dolari refuzată de un poliţist de frontieră maramureşan

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au prins în flagrant un cetăţean ucrainean care a încercat să  ofere 300 de dolari unui poliţist de frontieră pentru a nu i se întocmi dosar penal după ce acesta împreună cu o altă persoană au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Luni, 20 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au reţinut două persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.
Cei doi bărbaţi, cetăţeni ucraineni, au fost conduşi la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.
În acest timp, unul dintre bărbaţi i-a promis unui poliţist de frontieră o sumă de 300 de dolari pentru a nu îi întocmi dosar penal şi pentru a nu lua măsurile legale ce se impun.
Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa şefilor săi situaţia de fapt, care au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.
Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii D.G.A. au organizat acţiunea de prindere în flagrant.
Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trecere ilegală a frontierei de stat.  Pe numele lui procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
De asemenea cealaltă persoană este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.