MIERCUREA MARE: Biserica greco catolică invită credincioșii la procesiunea ”Calea Crucii”

MIERCUREA MARE: Biserica greco catolică invită credincioșii la procesiunea ”Calea Crucii”

Pentru a comemora Calea parcursă de Mântuitor de la condamnarea la moartea până la Înviere, Biserica greco catolică din Sighetu Marmației organizează  procesiunea ”Calea Crucii” de-a lungul orașului. Evenimentul va avea loc în Miercurea Mare.
În data de 12 aprilie, între orele 19:00-21:00, Parohia Română Unită Greco – Catolică Sighetu Marmaţiei, organizează procesiunea religioasă „Calea Crucii”. Credicnioșii greco catolici vor pleca într-o procesiune pentru a cinsti jerta Mântuitorului și suferințele trăite pe Golgota. Drumul Crucii sau Via Dolorosa include în traseul său 14 opriri legate de Patimile Domnului. Traseul include în sine toate Patimile lui Iisus în Ierusalim, începând cu arestarea şi terminând cu punerea Lui în mormânt.
”Procesiunea începe dela ora 19:00, se pornește din fața bisercii greco catolice, de pe strada 9 Mai, vizavi de CEC, se merge spre centrul orașului până la biserica romano-catolică, apoi, se va merge spre biserica noastră ”Cristos Rege”.  Se vor face cele 14 stații ale Căii Criucii, se vor face meditații, rugăciuni și se va citi cuvântul Evangheliei. Între popasuri se vor cânta cântece religioase”.
Înainte de procesiune, la biserica ”Cristos Rege ” se va oficia Liturghia de la ora 18:00, iar de la ora 17:00, mărturisiri pentru cei care vor să se spovedească.  Jandarmii din Sighetu Marmaţiei vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă  publică pe timpul desfăşurării procesiunii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.