MESERIE GREA: Ce înseamnă să fii singurul medic anestezist dintr-un spital?

MESERIE GREA: Ce înseamnă să fii singurul medic anestezist dintr-un spital?

 Criza medicilor din spitalele din România este o problemă de actualitate. O problemă la nivel național este și lipsa medicilor anesteziști, fără de care nu se poate efectua nicio intervenție chirurgicală. Spitalul Municipal Sighet are un singur anestezist, medicul Ruslan Negrescu, care trebuie să facă față la toate secțiile unde se efectuează operații. Meseria de anestezist este una foarte solicitantă și dificilă, recunoaște acesta.

Dacă până nu demult medicul anestezist Ruslan Negrescu efectua gărzi și la spitalul din Vișeu de Sus, acuma e doar medic la Spitalul Municipal Sighet. Prezent la toate intervențiile chirurgicale, medicul resimte o presiune enormă.
”Nu sunt suficienți medici anesteziști nici în Occident, probabil este o meserie grea, solicitantă, intervenții multe, răspunderea este mare, malpraxisul este foarte frecvent, e greu, e greu să fii medic anestezist”, susține Ruslan Negrescu. 
Orice anestezie prezintă și un risc, chiar dacă este minim. De aceea, prezența medicului lângă pacient este obligatorie și în timpul desfășurării intervenției chirurgicale.
” Sunt solicitat la chirurgie, ortopedie, ginecologie, urologie, ORL, acestea sunt secțiile unde sunt solicitat. Plec de lângă pacient atunci când știu că e în siguranță, asistentele sunt foarte bine pregătite și supraveghează post operator pacientul. Pacientul trece înainte printr-un set de analize.  Se face examenul preoperator, analizele sunt stabilite de ghiduri, la pacienți mai tineri se fac analize mai puține. Orice manevră are riscuri, dar acestea sun mici. Literatura spune că sunt de sub 0,1%”, spune Ruslan Negrescu.
 Medicul Ruslan Negrescu a asistat cu succes și la toate intervențiile efectuate în cadrul simpozionului Primăvara medicală sigheteană. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.