Măsuri pentru siguranţa elevilor în timpul anului şcolar

Măsuri pentru siguranţa elevilor în timpul anului şcolar

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a condus videoconferinţa cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale.  Alături de el, au mai participat secretarul de stat, şef D.O.S.P., chestor principal Ioan Căbulea, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Constantin Cătălin Chiper, secretarul de stat pentru Comunităţile Locale, Mihai Viorel Fifor, precum şi reprezentanţi ai structurilor din domeniul ordinii şi siguranţei publice.
Temele pe ordinea de zi au fost pregătirea alegerilor parlamentare, începerea anului școlar și pregătirea pentru sezonul de iarnă.
Principala sarcină transmisă reprezentanţilor autorităţilor locale a fost aceea de a realiza din timp actualizarea listelor electorale. În acest sens, ministrul Mircea Dușa a accentuat faptul că orice persoană trebuie să respecte legea iar cel ce va greși va suporta consecințele legale.
Ministrul Administrației și Internelor a menţionat că M.A.I., împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, lucrează în prezent la un proiect de lege privind reglementarea listelor electorale. Acesta va fi supus dezbaterii și avizării în Parlament, urmând a se aplica la scrutinele viitoare, și nu la alegerile parlamentare.
În ceea ce privește începutul anului școlar, conducerea M.A.I. a solicitat autorităților locale o maximă prudență pe linia asigurării ordinii publice în preajma unităților de învățământ dar și o informare preventivă în rândul părinților. Ministrul Duşa a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurarea de controale privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi verificarea planurilor existente în unităţile de învăţământ.
În continuarea analizei IGSU referitoare la intervențiile pompierilor la incendiile de vegetație din ultima perioadă, ministrul Mircea Duşa a completat faptul că toate structurile M.A.I. şi în special Inspectoratul General de Aviaţie vor interveni şi sprijini activitatea pompierilor militari.
La finalul întâlnirii, ministrul Mircea Duşa a atenționat autoritățile locale să aloce din bugetele proprii sume aferente pentru sistemul de încălzire, în condițiile în care până la sfârșitul anului, este asigurat necesarul de combustibil.
Guvernul a stabilit data de 9 decembrie ca zi pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare. Până la data de 30 septembrie, prefecţii trebuie să identifice şi să stabilească sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană. Până la data de 9 octombrie trebuie delimitate şi numerotate secţiile de votare, iar până la data de 29 noiembrie vor fi tipărite buletinele de vot.
Secretarul de stat Ioan Căbulea a solicitat structurilor teritoriale (poliţie şi jandarmerie) o analiză a zonelor de risc, în scopul prevenirii oricărui eveniment în zona unităţilor de învăţământ.
Subprefectul Pamfil Bercean a menţionat că la nivelul judeţului Maramureş s-au produs 704 incendii. Dintre acestea 413 au fost incendii de vegetaţie uscată,  iar 291 au fost incendii în care s-au produs pagube materiale. Au fost avut trei incendii de pădure semnificative, cu intervenţii dificile, datorită terenului stâncos, în pantă şi fără sprijinul utilajelor tehnice, iar factorii favorizanţi, seceta şi vântul au contribuit la extinderea flăcărilor.Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş au efectuat 200 misiuni în care au transportat 1500 tone de apă menajeră în gospodăriile populaţiei. Cetăţenii au fost informaţi cu privire la modul de utilizare a apei distribuite, adică uz menajer, spălat şi adăparea animalelor, fără a putea fi folosită pentru băut şi prepararea hranei. Pentru perioada următoare s-au solicitat măsuri de prevenire şi acţiuni de supraveghere a zonelor în care pot apărea incendii de vegetaţie uscată, respectiv forestiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.