Maramureş: Meteorologii prognozează pentru azi vreme călduroasă

Maramureş: Meteorologii prognozează pentru azi vreme călduroasă

Meteorologii au prognozat că vremea va fi astazi calduroasa in Maramures, caniculară pe arii restranse. Cerul va fi variabil.

În cursul dupa-amiezii şi al serii, izolat in zona de munte, sunt posibile ploi, cu caracter de aversa, care vor fi insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade Celsius, iar cele minime intre 14 si 17 grade Celsius. La primele ore ale diminetii erau 17 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si 19 grade Celsius in Baia Mare. Izolat, în orele amiezii, indicele de confort termic, temperatura-umezeala, va atinge pragul critic de 80 unitati.                                                                                                                            

Temperaturi ale valorii aerului inregistrate la aceasta ora: 31 grade Celsius in Baia Mare; 30 grade Celsius la Seini, Tautii Magheraus, Somcuta Mare, Ulmeni, Sacalaseni ; 26 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag şi la Sapanta; 25 grade Celsius la Târgu Lăpus; 23 grade Celsius in Baia Sprie; 22 grade Celsius la Borsa, Viseu de Sus, Moisei, Dragomiresti, Bogdan Voda, Salistea de Sus, Grosii Tiblesului si Baiut; 21 grade Celsius in Baia Sprie, la Cavnic ; 20 grade Celsius la Vf. Iezer. Indicele de confort termic inregistreaza valoarea de 77 unitati in municipiul Baia Mare, 73 de unitati la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei si Targu Lapus.                                                                                                               

Pentru perioada urmatoare, meteorologii au precizat ca, in judetul nostru, temperatura aerului va atinge un maxim, atât la valorile diurne cât și la cele nocurne, în zilele de 25 și 26 august, când se vor înregistra frecvent valori de peste 36 de grade Celsius (cu maxime de pana la 38 grade Celsius in cursul zilei) și 20 de grade noaptea. Local, în intervalul 23-26 august, indicele de disconfort termic va atinge pragul critic de 80 unitati. Dupa amiaza si seara sunt asteptate, izolat in zonele de munte, precipitatii sub forma de ploaie.  Apoi vremea se va raci simtitor, astfel încat, dupa ziua de 29 august, temperaturile vor fi usor sub mediile climatologice ale perioadei. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata în zilele de 26 și 28 august, iar mai apoi în intervalul 30 august- 3 septembrie, dar ploile nu vor fi, în general, importante din punct de vedere cantitativ.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.