Maramureş: Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a acţionat în judecată şase pacienţi

Maramureş: Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a acţionat în judecată şase pacienţi

A devenit deja o tradiţie în Maramureş, ca pacienţii  să încerce să fraudeze sistemul de sănătate şi să beneficieze fără plata de anumite servicii medicale  chiar dacă nu au acest drept. Asta au încercat să facă recent un număr de câţiva zeci de asiguraţi care au benficiat de analize medicale deşi nu aveau acest drept Pentru a-şi recupera sumele de bani  CAS Maramureş a acţionat în judecată pacienţii. Prejudiciul adus de fiecare persoană  este cuprins între 50 şi 300 lei.  
 Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate, Caludia Ganea,  persoanele care au reuşit să producă pagube Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş în cunostinţă sau necunoştinţă de cauză erau trecute pe lista de aşteptare pentru a li se face analize. Până le-a venit rândul la laborator au beneficiat şi de servicii de spitalizare. Legislaţia stipulează faptul că un asigurat nu poate benficia concomitent de spitalizare şi analize de laborator. Maramureşenii nostri, însă,  au omis acest lucru şi au declart pe propria răspundere pe verso biletului de trimitere la laborator ca au dreptul la analize. “Este esenţial ca pacienţii să cunoască faptul că nu au dreptul să beneficieze de investigaţii paraclinice dacă au fost internternati în perioada de aşteptare pentru analizele de laborator. Dacă este nevoie iar pacientul a fost internat de urgenţă în spital în perioada de aşteptare, atunci biletul de analize medicale nu mai poate fi folosit după externare, deoarece asta presupune că analizele respective i-au fost făcute în spital” ne-a relatat Claudia Ganea.
Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş i-a identificat pe toţi maramureşenii care s-au abatăt de la legislaţia în vigoare şi  au fost șomați să-şi plătească investigaţiile, iar cei care au refuzat restituirea sumelor vor fi daţi în judecată. În acestă situaţie sunt 6 maramureşeni. Sumele investigaţiilor medicale care trebuie achiate de maramureşenii prinşi pe picor greşit variază între 50 şi 300 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.