MAI: 4.000 de angajaţi ai ministerului, mobilizaţi pentru situaţiile de urgenţă provocate de vreme

MAI: 4.000 de angajaţi ai ministerului, mobilizaţi pentru situaţiile de urgenţă provocate de vreme

MAI anunţă că patru mii de angajaţi ai instituţiei sunt pregătiţi să intervină în cazul unor situaţii de urgenţă provocate de schimbările meteorologie. Poliţia rutieră nu va sancţiona şoferii care nu au anvelope de iarnă, aceştia fiind prezenţi în trafic pentru a îi ajuta.
La sediul sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, marţi, o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor MAI din judeţele aflate sub avertizări meteorologice şi hidrologice. Ministerul Carmen Dan a cerut Poliţiei Române ca prezenţa în trafic a poliţiştilor rutieri să aibă un scop strict preventiv şi de ajutorare a conducătorilor auto.
“Scopul nu este să dăm sancţiuni celor care şi-au schimbat anvelopele, ci să ne asigurăm că aceştia nu se expun riscului”, a declarat Carmen Dan.
În cadrul videoconferinţei s-au evaluat resursele puse la dispoziţie de către CNAIR (stocurile de nisip şi pregătirea utilajelor de deszăpezire), precum şi forţele pe care MAI le are disponibile pentru intervenţia în cazul situaţiilor de urgenţă.
"În acest context, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi peste 2.000 de pompieri cu 400 de mijloace de intervenţie, iar Poliţia Română va mobiliza 1.700 de poliţişti rutieri pe arterele de circulaţie din zonele vizate. De asemenea, 300 de jandarmi montani sunt pregătiţi să acţioneze zilnic, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate sau pentru a interveni în orice situaţie ce necesită o intervenţie rapidă de salvare/ evacuare. Din această noapte MAI va monitoriza evoluţia situaţiei şi, dacă se va impune, vor fi întreprinse manevre de forţe. De asemenea, în toate judeţele aflate sub avertizări, vor fi activate grupele operative de intervenţie de la nivelul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă", transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.