Localnicii satului Coştiui, cu pivniţele pline de apă

Localnicii satului Coştiui, cu pivniţele pline de apă

Localnicii satului Coştiui se confruntă de 3 ani de zile cu o problemă destul de gravă, care le afectează gospodăriile. De fiecare dată când plouă, aceştia se trezesc cu pivniţele şi curţile inundate şi asta din cauza lucrărilor care s-au făcut pe o stradă neasfaltată, fără a lua măsuri de siguranţă.

Strada Soloneţ, cea care urcă la Mănăstirea din Coştiui, a început să fie reparată acum trei ani, timp în care, din cauză că nu s-au făcut canalizări, toată apa se scurge în curţile localnicilor din preajmă, care nu mai ştiu cum să scape de acestă problemă. Cu toate că au apelat la autorităţi să rezolve problema, aceştia nu au fost ajutaţi, ba mai mult, s-a anunţat o nouă lucrare la drum, care presupune agravarea situaţiei. Cu fiecare strat de pietriş care se amplasează pe străduţă, această devine tot mai înaltă, iar gospodăriile fiind la un nivel mai jos, sunt inundate de fiecare dată când plouă, iar apa începe să coboare la vale.

În astfel de condiţii, oameni spun că nu mai pot trăi, deoarece li se distrug fundaţiile caselor, gardurile şi tot ce mai au în gospodării, dar nimeni nu ia măsuri, în ciuda faptului că se apropie iarna şi din nou vor avea probleme. Apelând la autorităţile locale, oamenii susţin că li s-a spus să-şi construiască singuri şanţuri şi fundaţii noi din proprii lor bani, dar şi vârsta şi veniturile mici nu le permit celor 7 familii să facă acest lucru.

Când plouă, nu neaparat când este o furtună mare, toată apa vine în curtea mea. Trebuie să ieşim afară, nu putem nici să dormim, nici să plecăm de acasă, că suntem speriaţi că toată apa vine în curte. Şi când i-am spus să facă ceva, să facă o scurgere, a spus să ne facem noi, “, spune o localnică.

Localnicii speră ca situaţia să fie rezolvată până încă nu e prea tărziu, pentru că în stfel de condiţii, iarna care vine se anunţă a fi de coşmar. Primarul comunei Rona de Sus nu a putut fi contactat astăzi deoarece este plecat din localitate, dar în zilele care urmează vom afla şi replica acestuia vis-a-vis de problema de pe strada Soloneţ.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.