Liviu Marian Pop, ministrul pentru Dialog Social răspunde acuzațiilor A.N.I.

Liviu Marian Pop, ministrul pentru Dialog Social răspunde acuzațiilor A.N.I.

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop a răspuns acuzațiilor A.N.I printr-un comunicat de presa remis presei și a promis că va organiza mâine o conferință de presă pentru a lămuri situația.
Iată ce spune ministrul privitor la situația creată de Agenția Națională de Integritate: "9 noiembrie este ziua în care a început campania electorală pentru alegerile parlamentare 2012. Tot 9 noiembrie este şi ziua în care ANI, la comanda politică, consider că a acționat pentru a discredita membrii Guvernului României. Printre cei atacaţi din pure preferinţe politice, mă număr şi eu, ministru delegat pentru dialog social şi candidat în Maramureş pentru Colegiul trei Senat.
Dovadă că ANI se implică la modul cel mai evident în campania electorală stă documentul de mai jos, o adresă trimisă de ANI către S.C. SIVECO România S.A., pe data de 7 noiembrie, prin care cereau o situaţie a evoluţiei încasărilor din procentaje reprezentând cotizaţiile per sistem total de învăţământ virate de unităţile de învăţământ către FSLI, pentru perioada 1.09.2011 – prezent. Aceste date ar fi fost necesare în vederea unei evaluări corecte a situaţiei şi pentru a da o decizie cinstită. Nu ştiu dacă de pe 7 până pe 9 noiembrie ANI a primit răspunsul la această solicitare, însă cum avea „dead-line” până la începerea campaniei electorale, a trebuit să dea decizia de „conflict de interese penal şi abuz în serviciu”.

Pornind de aici, sunt convins că sunt şi alte adrese, trimise către alte instituţii, de la care probabil încă nu a primit răspuns.
Nu mi-am închipuit că făcând politică cu adevărat în interesul cetăţenilor voi declanşa o  astfel de reacţie, care pe mine mă uimește, iar pe alegătorii mei îi înspăimântă. Îi înspăimântă deoarece sunt totuşi 22 de ani de când această naţiune credea că a scăpat de inchizitori politici şi conducători care manifestă ură şi dispreţ pentru cetăţenii care îndrăznesc să gândească liber în graniţele ţării lor.
De când am intrat în mişcarea sindicală am înţeles să lupt pentru drepturile colegilor mei cu ei şi între ei. Am primit cu bucurie numirea mea în Cabinet, de către un Prim Ministru tânăr şi cu privirea aţintită spre viitor, ca o recunoaştere a mişcării sindicale şi a dreptului oamenilor de a fi reprezentaţi.
Dacă am suferit privaţiuni în stradă pentru oamenii mei, pentru dascălii acestei ţări, acum aflat pe scaunul trecător de ministru nu am să-i fac de ruşine şi să le arăt ca sunt intimidat de mizeria care se aruncă spre mine. Mă simt dator foştilor colegi din învăţământ şi alegătorilor mei să le promit că nu o să-mi fie teamă să lupt cu acest sistem ticăloşit şi că o sa le fiu în continuare exemplu de curaj şi tenacitate."

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.