LIPSEȘTE DOCUMENTAȚIA: Apă furnizată în comuna Bogdan Vodă fără aviz de la DSP. Autoritățile încearcă să găsească o soluție

LIPSEȘTE DOCUMENTAȚIA: Apă furnizată în comuna Bogdan Vodă fără aviz de la DSP. Autoritățile încearcă să găsească o soluție

 La Direcția de Sănătate Publică Maramureș nu există documente depuse privind sistemul de alimentare cu apă din comuna Bogdan Vodă. Documentația necesară obținerii avizului pentru apă potabilă nu a fost depusă niciodată, cu toate că apa a fost furnizată.

În urma unui control recent al DSP Maramureș s-a constatat că apa furnizată în comuna Bogdan Vodă nu este potabilă. Reprezentanții DSP au arătat că întrucât lipsește documentația și nu există niciun sistem sanitar autorizat, furnizarea în sistemul neautorizat a fost sistată temporar până la intrarea în legalitate.
Despre problemele existente la rețeaua de apă din comună știa și vechea conducere, însă singura soluție era punerea în funcțiune a unei stații de clorinare a apei, lucru care a fost amânat pentru că în locul în care se face captarea apei nu există curent electric. Acum, primarul Anuța Bizău trebuie să facă demersurile necesare pentru extinderea rețelei de electricitate pentru a putea funcționa stația de clorinare a apei necesară pentru obținerea avizului pentru apă potabilă.
 „Noi trebuie să depunem o documentație ca să facem dovada că am solicitat avizul de la DSP. Am luat legătura chiar cu un proiectat care să ne facă documentația respectivă. Nu exista aviz de la DSP pentru că acolo unde se captează apa și unde este stația de clorinare a apei nu există curent electric și fără curent electric nu poate să funcționeze instalațiile de acolo. Eu am știut treaba asta, a știut mai multă lume, chiar și vechea conducere dar toată lumea a tăcut și nu a facut nimic”, a spus Anuța Bizău, primarul comunei Bogdan Vodă.
Primarul a menționat că a încercat să facă un proiect privind extinderea rețelei electrice cu Primăria Ieud, s-a făcut și hotărâre de consiliu local în acest sens însă proiectul a rămas în așteptare din cauza localității învecinate. Și localnicii au fost informați despre problema existentă la sistemul de apă.
 „Eu zic că știau localnicii pentru că eu chiar în perioada campaniei electorale am spus la întâlnirile pe care le-am avut cu cetățenii acum iar am revenit cu știrea. Eu știam pentru că fiind director de școală am avut controale de la DSP și ca să pot să dau răspuns celor de la DSP în legătură cu apa am apelat la primărie, la vechea conducere, am cerut buletine de analiză a apelor, sigur că nu au avut de unde, chiar m-au pus să anunț elevii și să pun anunțuri și în școală că apa nu e potabilă”, a adăugat primarul.
Anuța Bizău a precizat că pentru extinderea rețelei electrice până în zona respectivă, costurile s-ar ridica la peste 4 miliarde lei, dar speră ca lucrările să fie făcute anul acesta.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.