LIGA I: Astra Giurgiu – Dinamo 1-2, în play-off

LIGA I: Astra Giurgiu – Dinamo 1-2, în play-off

Dinamo București a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (0-0), luni seara, în deplasare, într-un meci din etapa a cincea a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Dinamo a tranșat soarta partidei pe final, marcând două goluri în decurs de trei minute, prin Rivaldinho (83), fiul fostului mare fotbalist brazilian Rivaldo, și prin Claudiu Bumba (85), la primul său gol în tricoul echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare. Golul de onoare al campioanei a fost semnat de Cristian Săpunaru, în prelungiri (90+3).
Prima repriză a avut destul de puține ocazii de gol, cea mai mare fiind șutul lui Rivaldinho (27), scos de la vinclu de portarul Plamen Iliev.
Gazdele au avut patru mari ocazii de gol în repriza a doua, dar Constantin Budescu (58) a trimis pe lângă poartă din poziție bună, Daniel Niculae a ratat singur cu portarul Vytautas Cerniauskas (61), Fabricio a ratat de puțin vinclul din lovitură liberă (66), iar Niculae a reluat greșit cu capul (78).
Dinamo a avut o bună oportunitate prin Dan Nistor, care a expediat un șut periculos din afara careului (79), anunțând parcă deschiderea scorului.
Budescu l-a pus la încercare pe portarul Cerniauskas (90+1), din lovitură liberă, înainte ca Săpunaru să înscrie golul Astrei.
Astra a pierdut ultimele patru etape. Dinamo a câștigat ultimele două etape, după trei meciuri fără victorie (două egaluri, un eșec).
AFC Astra Giurgiu — FC Dinamo București 1-2 (0-0), stadion "Marin Anastasovici" — Giurgiu 
Au marcat: Cristian Săpunaru (90+3), respectiv Rivaldinho (83), Claudiu Bumba (85). 
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Mircea Mihail Grigoriu (București); arbitru de rezervă: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe) 
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galați) — CCA, Marin Petrache (Săbăreni/Giurgiu) — LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.