LEGALITATE: ŢÂGÂRLAŞ, repus în drepturi de prefectul Lupuţ

LEGALITATE: ŢÂGÂRLAŞ, repus în drepturi de prefectul Lupuţ

Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ, l-a repus în drepturi pe viceprimarul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, atacând în contencios administrativ hotărârea consilierilor locali băimăreni (pe surse din PMP, PSD, FDRG, PNŢCD, PSRO, UDMR) care s-au aliat pentru a-l schimba.

Atât timp cât Prefectul a atacat actul şi l-a trimis în instanţă, până la judecarea acestuia, hotărârea este suspendată de drept, fapt ce înseamnă că Cristian Niculescu Ţâgârlaş redevine viceprimar al municipiului Baia Mare cu toate atribuţiile trasate de primarul interimar Marinel Rob.
Sebastian Lupuţ a trimis astăzi secretarului municipiului Baia Mare adresa nr. 1.319/09.02.2017, prin care anunţă instituţia că actul ilegal se suspendă de drept (vezi foto).
Prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea bazându-se pe articolul 54 din Legea Administraţiei Publice locale care prevede că schimbarea din funcţie a viceprimarului se face cu două treimi din numărul consilierilor locali. La ultima şedinţă de Consiliu Local Baia Mare doar 12 consilieri au votat pentru schimbarea din poziţia de consilier cu atribuţii de viceprimar a lui Tâgârlaş.

Revenitul viceprimar Cristian Niculescu Ţâgârlaş a postat pe facebook cu această ocazie următorul text:

“Hotărârea Consiliului Local Baia Mare care a dus la înlăturarea mea din funcția de viceprimar nu a trecut controlul de legalitate. Prefectul Maramureșului a dispus atacarea deciziei în instanță și repunerea mea în drepturi. 
Sunt adevăruri pentru care merită să lupți și, tocmai de aceea, sunt decis să perseverez în acțiunea mea de reinstaurare a legalității și moralității în Baia Mare. 
Destul a fost distrus orașul nostru. Este momentul să facem ceva pentru el”, a scris Cristian Niculescu Ţâgârlaş.
Haosul administrativ la nivelul administraţiei băimărene posibil să continue atâta timp cât implicit, ultimul consilier local votat cu atribuţii de viceprimar, Florin Creţ (PMP) nu mai poate să preia noua poziţie la nivelul Primăriei, deoarece numirea sa se suspendă până la pronunţarea instanţei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.