Dacă vă întrebați cine stabilește regulile și mai ales ce reguli trebuie respectate atunci când participăm, în calitate de spectatori, la o competiție sportivă, trebuie să știți că este vorba despre Legea nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.
Așadar, dacă doriți să participați la o astfel de competiție, vă oferim câteva informații utile:
Atunci când alegeți să mergeți la un meci, este important să ajungeți mai devreme la locul de desfășurare a competiției pentru a nu se crea aglomerație. La punctul de acces, un agent de pază va efectua controlul corporal și pe cel al bagajelor după care veți putea intra în interiorul bazei sportive.
Trebuie să știți că în interiorul arenei sportive nu puteți introduce sau consuma băuturi alcoolice, iar accesul cu băuturi non alcoolice este permis doar în pahare din hârtie sau din material plastic.
De asemenea, nu puteți duce în arena sportivă făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete sau orice astfel de obiecte fabricate sau confecţionate pentru tăiere, împungere ori lovire.
Dacă sunteți suporterul uneia dintre echipe și doriți să vă manifestați susținerea pentru acea echipă, puteți să amplasați embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte mijloace de publicitate vizuală doar în locurile stabilite de organizator. Dar nu este permisă afișarea de pancarte, inscripţii, embleme, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen.
Totodată, proferarea ori scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţările cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora sunt strict interzise.
Pe tot parcursul jocului veți respecta principiile spiritului de fairplay, ale ordinii şi disciplinei, precum şi mesajele transmise de autorități. De asemenea, la solicitarea forțelor de ordine, aveți obligația de a prezenta actele de identitate și documentele de acces.
Nu uitați, pentru orice situație care ar putea produce tulburarea ordinii și liniștii publice, adresați-vă jandarmilor aflați în dispozitiv sau apelați numărul unic de urgență 112.
Lasa un raspuns