Jandarmeria Maramureș se mândrește cu jandarmi destoinici care poartă numele Sfântului Andrei

Andrei Perșe  lucrează în structura montană, fiind și șeful Postului de Jandarmi Montani Șuior. El s-a alăturat echipei de jandarmi în luna septembrie a anului 2006.

Este un mare iubitor de natură, un ,,împătimit” al traseelor montane și un ,,cuceritor” al vârfurilor de mare altitudine. Își încarcă bateriile colindând munții, încercând să-și depășească de fiecare dată limitele și să atingă noi cote.
Andrei a escaladat vârfuri precum Negoiu, Lespezi sau Cornu Călțunului din Masivul Făgăraș, Bucura din Munții Bucegi, Toaca din Masivul Ceahlău, vârful Parângul Mic, Cârja, Judele sau retezat din masivele cu aceiași nume Gârgălău din Munții Rodnei, Pop IVan din Munții Maramureșului și lista ar putea continua.
 Însă cea mai recentă expediție a lui Andrei care este totodată și recordul său de până acum, a avut loc în luna iulie a acestui an, când împreună cu câțiva amici au pornit spre aventură tocmai în Turcia, pe Muntele Ararat la 5165 m altitudine. Patru zile au petrecut Andrei și camarazii săi pe munte, parcurgând traseul în etape, urmate de pauzele necesare pentru aclimatizare. În primele zile au urcat până la aproximativ 3000 m, iar în a treia zi au ajuns la 4000 m. În cea de-a patra zi au reușit să-și atingă obiectivul și să ajungă la 5165 m altitudine, tocmai la ora 5:00 dimineața, înainte ca zorii zilei să își facă apariția. Răsăritul spectaculos și priveliștea de poveste din înălțimea Muntelui Ararat, au meritat tot efortul. Nu există o experiență mai frumoasă decât să simți comuniunea cu natura la acest nivel, mărturisește Andrei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.