ITPF: Dosare penale pe bandă rulantă

ITPF: Dosare penale pe bandă rulantă

 Contrabandă cu țigări, migrația ilegală sau traficul de arme și muniție au fost doar câteva dintre cazurile în care au acționat polițiștii ITPF Sighetu Maramției în anul 2016. Peste 1000 de dosare penale au fost întocmite anul trecut.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de frontieră în cadrul misiunilor de supraveghere și control al frontierei de stat s-au aplicat sute de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate sau indisponibilizate sute de bunuri.
 „Situația operativă la frontiera de nord a României cu Ucraina aflată în zona de responsabilitate a inspectoratului a fost una complexă, caracterizându-se prin activități de contrabandă cu țigări, trafic internațional cu autoturisme furate, migrație ilegală, trafic cu arme și muniție. În anul 2016 polițiștii de frontieră au întocmit 1090 de dosare penale sub aspectul săvârșirii a 1835 de infracțiuni de 1006 persoane”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.
Contrabanda cu țigări continuă să reprezinte principalul fenomen infracțional care se manifestă la frontiera de nord a României cu Ucraina. Anul trecut polițiștii de frontieră au descoperit peste 2 milioane de pachete cu țigări de contrabandă. 
 „De asemenea în perioada analizată au fost descoperite peste 2.300.000 de pachete cu țigări de provenineță ucraineană, adică 4.603 baxuri în valoare de peste 20.300.000 lei. În cadrul acțiunilor specifice de supraveghere a frontierei, polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 28.000.000  lei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.
În decursul anului 2016, în punctele de trecere subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a înregistrat și o creștere a traficului de persoane.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.