Intervenţii în lanţ la ISU Maramureş

Intervenţii în lanţ la ISU Maramureş

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 30 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 22 au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Din total, 12- au fost la traumatisme, câte 3- la diverse afecţiuni medicale şi intoxicaţii, 2- transfer interclinic, respectiv câte 1- la accident rutier şi un bolnav găsit decedat.
Din total, cele mai multe acţiuni au fost efectuate de către staţia S.M.U.R.D. Baia Mare- 8, urmată de staţiile S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei şi Târgu Lăpuş- câte 5, S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 2 şi staţiile S.M.U.R.D Fărcaşa şi Bogdan Vodă- câte 1.
În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 8 intervenţii. Luni,   03.09, au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei afectate de secetă. Echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus şi Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş au transportat 36.000 de litri de apă menajeră la un număr de 9 gospodării din oraşul Vişeu de Sus şi localităţile Vadu Izei şi Răzoare.
 Tot ieri, în jurul orei 12.50, un echipaj al Gărzii de Intervenţie nr. 2 Borşa a acţionat la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat în zona Valea Caselor. Focul s-a propagat şi la gardul unei proprietăţi private, care a ars pe o lungime de circa 30 de metri liniari. Din cauza terenului inaccesibil autospecialelor, pompierii au parcurs pe jos circa 2 kilometri până la locul intervenţiei. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul, care a afectat o suprafaţă de circa 1,5 hectare de teren. Cauza probabilă a fost folosirea focului deschis.
În jurul orei 13.35, pompierii Gărzii de Intervenţie nr. 2 Borşa au acţionat din nou la un incendiu de vegetaţie, izbucnit, de această dată, pe strada Lazuri. Au ars circa 2 tone de deşeuri de lemn. Şi de această dată, cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis.
La 19.15, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a acţionat la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe strada Avram Iancu din municipiu. Intervenţia lor rapidă a limitat pagubele la câteva kilograme de deşeuri de lemn arse. O oră mai târziu, pompierii băimăreni au intervenit din nou, de această dată la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe bulevardul Unirii din municipiu. A ars circa un kilogram de deşeuri de lemn. În ambele cazuri, cauza incendiului a fost focul deschis.
Tot luni, pirotehniştii Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au acţionat în satul Sîrbi, comuna Fărcaşa, unde un gospodar care lucra la fundaţia unui gard a descoperit mai multe elemente de muniţie neexlodată. Pirotehniştii au cercetat locul şi au ridicat 6 proiectile de calibrul 82 de milimetri, 62 de cartuşe de calibrul 7,62 milimetri şi o grenadă defensivă. Toate elementele de muniţie au fost transportate la buncărul special amenajat şi vor fi distruse în cadrul unor şedinţe de distrugere viitoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.