ÎNȘELĂCIUNE: Percheziţii în cazuri de modificări de contracte pentru indemnizaţii de creştere a copilului

ÎNȘELĂCIUNE: Percheziţii în cazuri de modificări de contracte pentru indemnizaţii de creştere a copilului

 Douăzeci şi două de percheziţii au loc miercuri dimineaţa la firme şi persoane bănuite de tentativă de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, existând suspiciunea că ar fi falsificat contracte pentru a obţine nelegal indemnizaţii de creştere a copilului.

Potrivit Poliţiei Prahova, miercuri dimineaţa se efectuează 22 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Prahova, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele mai multor persoane bănuite de tentativă de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 19 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obţinerii în mod nelegal a indemnizaţiei de creştere a copilului.
În cazul în care cei în cauză ar fi reuşit finalizarea activităţii de inducere în eroare a funcţionarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei.
Un număr de 19 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.