ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR: Recomandările pompierilor cu privire la folosirea lumânărilor de Paște

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR: Recomandările pompierilor cu privire la folosirea lumânărilor de Paște

 Pompierii maramureșeni vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de măsuri de prevenire a situaților de urgență pe timpul defășurării slujbelor religioase din perioada sărbătorilor pascale. Aceștia recomandă ca lumânările să fie aprinse numai în locuri special amenajate, iar lăcaşurile de cult să fie dotate cu mijloace de intervenţie pentru stingerea incendiilor.

Pentru ca lăcaşurile să fie ferite de foc, pompierii reamintesc tuturor persoanelor implicate în desfăşurarea manifestărilor, că trebuie să cunoască şi să aplice câteva măsuri de apărare împotriva incendiilor.
 “Se va limita accesul credincioșilor în incinta peste capacitatea bisericii în scopul evitării producerii panicii în caz de accidente sau de situații de urgență. Se vor confecționa stative metalice pentru depunerea lumânărilor aprinse, stingerea lumânările la terminarea slujbei religioase și depunerera lor înafara bisericii este obligatorie”, a explicat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.
De asemenea se recomandă supravegherea permanentă a zonelor în care se utilizează surse de foc deschis și să nu se blocheze căile de acces.
 “Cetățenii trebuie să fie atenți unde își parchează mașinile pentru a nu bloca accesul autospecialelor în eventualitatea unui incendiu și pentru orice situație de urgență se va apela în cel mai scurt timp 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.
În noaptea de Înviere pompierii maramureșeni vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor la lăcașurile de cult pe timpul desfășurării slujbei de Înviere .
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.