IGSU: Peste 1.000 de intervenții ale pompierilor au avut loc în Noaptea de Înviere, la nivel național

IGSU: Peste 1.000 de intervenții ale pompierilor au avut loc în Noaptea de Înviere, la nivel național

 Un număr de 1.083 intervenții ale pompierilor au avut loc în Noaptea de Înviere, la nivel național, salvatorii fiind solicitați la 103 misiuni de stingere a incendiilor, informează un comunicat de presă al IGSU transmis duminică AGERPRES.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate și 912 cazuri SMURD, dintre care 907 pentru acordarea primului ajutor medical și 5 misiuni de descarcerare, 68 de situații vizând protecția comunităților.
La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.
Pe timpul slujbelor de Înviere, 55 persoane au fost asistate medical la fața locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea, care prezentau afecțiuni mai grave, au fost transportate la unitățile spitalicești.
Potrivit IGSU, în Noaptea de Înviere peste 2.500 de pompieri cu 400 de mijloace de intervenție au asigurat misiunile de protecție a populației.
Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 8%, față de perioada similară a anului trecut.
În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii au verificat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de cult și cele de cazare turistică, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii.
Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, asupra modalităților practice de evacuare a utilizatorilor și pentru asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.
În continuare, pentru creșterea nivelului de securitate, echipajele de intervenție rămân mobilizate pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.