IGPR: Un număr de 692 de persoane, depistate prin intermediul Biroului SIRENE

IGPR: Un număr de 692 de persoane, depistate prin intermediul Biroului SIRENE

 Un număr de 692 de persoane, 133 de autovehicule, 58 de documente, cinci plăcuțe de înmatriculare și două certificate de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, au fost depistate de polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, în ultima săptămână, informează sâmbătă IGPR.

În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 31 martie — 7 aprilie, au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 459 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen — SIS, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.
Totodată, polițiștii români au pus în aplicare 19 mandate europene de arestare, au depistat 175 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 14 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 103 autovehicule, au fost ridicate 39 de documente ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, cinci plăcuțe de înmatriculare și două certificate de înmatriculare semnalate de statele membre.
Un număr de 233 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, nouă persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar șase persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.
Partenerii din statele membre au identificat 30 de autovehicule și 19 documente căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.