HANDBAL: Andreea Taivan, campioană mondială: „Suntem puternice şi am ştiut întotdeauna ce trebuie să demonstrăm”

HANDBAL: Andreea Taivan, campioană mondială: „Suntem puternice şi am ştiut întotdeauna ce trebuie să demonstrăm”

Naţionala de junioare a României a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial ce s-a desfăşurat în Macedonia. Handbalistele antrenate de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma au învins în finală reprezentativa similară a Germaniei.  Andreea Taivan, extrema dreapta a naţionalei de junioare, a vorbit, pentru TV Sighet, despre rezultatul de excepţie obţinut la turneul final din Macedonia

Ultima performanţă de acest gen a fost obţinută în 1999 de generaţia Steluţei Luca, din care mai făceau parte Simona Spiridon, Talida Tolnai, Cristina Vărzaru sau Aurelia Brădeanu. Andreea Taivan, extrema dreapta a naţionalei, consideră că România a meritat cu prisosinţă titlul mondial.
„Pentru mine, partida cu Germania din grupe a fost cea mai dificilă partidă de la Campionatul Mondial, atât din punct de vedere moral cât şi din punct de vedere fizic. Ambele echipe au fost la începutul competiţiei şi aveam o pregătire foarte bună. Echipa noastră a fost cea mai bună echipă de la acest mondial şi a fost singura echipă care nu a fost învinsă, iar în finală am învins la un scor destul de mare şi pot să spun că suntem în progres”, a spus extrema dreaptă a României.
Şi-a început cariera de handbalistă la Galaţi, după care a fost trimisă la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, acolo unde a învăţatat tainele handbalului. În acest moment, tânăra extremă dreapta a naţionalei României evoluează în al doilea eşalon al handbalului românesc, Divizia A. Mica, aşa cum îi spun cei apropriaţi, a recunoscut că s-a simţit extraordinar în momentul în care s-a văzut cu medalia de aur la gât. 
„A fost o experienă foarte plăcută, mai ales că nu am mai trăit niciodată aşa ceva în viaţa noastră, majoritatea dintre noi şi ne bucurăm enorm de mult că am putut să aducem oamenii la aeroport şi să fie mândri de noi, sper ca acest rezultat să nu se uite prea curând şi îmi doresc să mai aducem medalii pentru România. În următoarea perioadă îmi doresc să mă duc acasă, să mă odihnesc, iar apoi să mă duc la antrenamente”, a mai precizat Andreea Taivan, recent medaliată cu aur la Campionatul Mondial din Macedonia. 
Andreea a vorbit şi despre atuul României la acest turneu finl, ţinând cont că reprezentativa tricoloră nu a fost învinsă în Macedonia. Handbalistele antrenate de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma au obţinut doar un rezultat de egalitate la Campionatul Mondial, în partida cu Danemarca. Tricolorele au învins pe rând reprezentativele similare ale Argentinei, Croaţiei, Muntenegrului şi Germaniei. 
„Nemţoaicele s-au crezut tot timpul mai bune ca noi şi ne-a cam deranjat acest lucru pe toate din echipă. În lotul nostru s-au format nişte prietenii foarte frumoase şi avem încredere una în alta, acesta este cel mai important lucru. Am avut încredere întotdeauna şi omogenitatea grupului cred că a fost cel mai important lucru. Noi am ştiut foarte bine că suntem puternice şi am ştiut întotdeauna ce trebuie să demonstrăm”, a încheiat Andreea Taivan pentru Maramedia.
Tricolorele au fost primite ieri, la sosirea în ţară de sute de români care au fost mândri de performanţa obţinută de tinerele handbaliste. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.