Gradul de îndatorare a Băii Mari: Primăria dă explicaţii

Gradul de îndatorare a Băii Mari: Primăria dă explicaţii

Potrivit informaţiilor furnizate de către primarul Cătălin Cherecheş, în acest moment municipiul Baia Mare are un grad de îndatorare de sub 10%, fiind unul din oraşele cu cel mai mic grad de îndatorare din ţară.

 
Municipiul Baia Mare a contractat în 2005 un credit de 50 de milioane de lei noi (500 miliarde de lei vechi), la o dobândă de 7,14% pentru care plătim în fiecare lună aproximativ 480.000 lei rată şi dobândă.
 
„Creditul a fost consumat integral între anii 2005-2007. Apoi în anul 2009 a mai fost contractat un credit de 49 de milioane de lei noi (aproximativ 10 milioane de euro), din care doar 9 milioane de lei au fost cheltuiţi. 80 de miliarde în perioada interimatului lui Mircea Dolha, respectiv 10 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea Bulevardului Republicii pe baza unei decizii a CL”, a declarat Cherecheş. 
 
Acesta nu este singurul credit accesat de Primăria Baia Mare. În anul 2009 a mai fost accesat un credit de aproximativ 10 milioane de euro. 
Apoi, municipalitatea a garantat pentru Vital un credit de aproape 12 milioane de euro pentru programul ISPA, în anul 2007. 
 
Toate aceste informaţii au fost făcute publice întrucât în presa maramureşeană au apăut declaraţii din care reieşea că gradul de îndatorare a municipiului era de 20%. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.