GLASUL ROȚILOR DE TREN: În gară la Mineralogie

144 de machete feroviare, dintre care 20 de locomotive, 51 de vagoane de călători, 46 de vagoane de marfă și încă 26 de piese de tipul echipamentelor de intervenție și o colecție filatelică cu tematică feroviară,  sunt acum la Muzeul de Mineralogie. Toate acestea constituie Expoziția temporară „Glasul roților de tren”, ce a fost vernisată marți, 12 martie, în sala de expoziții temporare de la sediul instituției.

Exponatele aparțin a doi colecționari particulari, Vlad Stoenescu, a cărui colecție de machete feroviare face obiectul principal al acestei expoziții și Alexandru Leonard Pop, colecționarul responsabil pentru componenta filatelică a expoziției.

Deschiderea evenimentului a fost marcată de un cuvânt călduros de bun venit din partea directorului muzeului, Ioan Denuț, care le-a mulțumit celor prezenți pentru că au ales să ne fie alături în acele momente. Dl. director a făcut scurte treceri în revistă a istoriei celor trei componente pe care noi, călătorii, le percepem actual ca alcătuind transportul feroviar: a vorbit despre primele încercări de transport de-a lungul a două căi paralele, despre istoria vagonetelor și vagoanelor și a punctat cele mai importante repere evolutive ale locomotivelor. De asemenea, a vorbit despre reticența cu care a fost privită în trecut această invenție – locomotiva.

Expoziția va putea fi vizionată, la sediul Muzeului de Mineralogie, până la sfârșitul lunii septembrie.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.