GALERIE FOTO | Maramureșul va fi promovat în toată lumea prin fotografiile realizate la festivalul organizat de Global Photography Union

Din 13 până în 21 iulie se desfășoară a V-a ediție a Festivalului fotografic organizat de Global Photography Union (GPU) în România. GPU, înființată în anul 2007, este cea mai mare asociație de acest tip din lume, având membri pe tot globul. La ediția din acest an participă 122 de persoane din 23 de țări, iar pe parcursul a trei zile, 17 – 19 iulie, participanții au vizitat județul Maramureș.

Prima zi pe meleagurile maramureșene a fost dedicată vizitei organizate la bisericile de lemn UNESCO, în timp ce joi, 18 iunie, cursanții s-au deplasat la Vișeu de Sus. În ultima zi în Maramureș, respectiv astăzi, toți participanții au vizitat Muzeul Satului din Sighetu Marmației, unde a fost organizată o clacă de coasă.

“Față de edițiile anterioare ale festivalului, ediția din România s-a bucurat de participarea cea mai numeroasă, iar participanții au reușit să surprindă fotografii inedite prin care Maramureșul va fi promovat în întreaga lume”, a declarat Flavian Săvescu – reprezentant GPU România.

Claudio Calosi, vicepreședintele GPU, s-a declarat încântat de alegerea locației pentru acest an: ”Am fost siguri că Maramureșul este un loc impresionant pentru fotografie. Este uimitor să vedem că participanții s-au declarat entuziasmați de faptul că au avut oportunitatea de a vedea aceste minunate meleaguri”.

Și Manolis Metzakis, președintele GPU,  a subliniat că “fiecare zi a fost diferită din punct de vedere al frumuseților locurilor, iar traseul Mocăniței a fost minunat”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.