GALERIE FOTO | Maramureșul, promovat într-un documentar realizat de o televiziune coreeană

Maramureșul va fi promovat într-un documentar realizat de o televiziune din Coreea de Sud. O echipă de filmare a solicitat, prin intermediul Ambasadei României la Seul, să realizeze filmări pentru un documentar de promovare turistică, în cadrul programului “Art in Space Romania”.

Compania K-Net din cadrul Olleh TV, unul dintre cele mai mari concerne media din Coreea de Sud, care deține cea mai mare televiziune din această țară, realizează, prin programul Art in Space, un documentar de promovare turistică ce implică tehnici inovatoare de filmare 4K, combinând filmări din satelit, filmări cu drona și filmare clasică la sol.

Echipa de televiziune compusă din trei membri va petrece în România o lună și jumătate, timp în care filmează în destinații precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Bucovina, Maramureș și alte zone turistice. Documentarul va cuprinde 13 episoade, fiecare a câte 30 de minute, iar acestea vor surprinde principalele puncte de atracție turistică din țara noastră. Documentarul este adresat pieței din Coreea, China și USA, urmând a fi difuzat prin televiziune şi online.

Echipa de filmare din Coreea de Sud a desfășurat activități specifice în județul Maramureș în perioada 16-20 septembrie. Întrucât perioada de filmare în județul Maramureș a fost scurtă, de numai patru zile, localitățile alese pentru acest reportaj au fost municipiul Baia Mare cu obiectivele turistice: Piața Libertății, Piața Cetății, cu Turnul Sf. Ștefan, Muzeul Județean de Etnografie, Catedrala Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Bârsana, unde s-a vizitat Mănăstirea Bârsana, Borșa cu Cascada Cailor, Fântâna Stanchii, Munții Rodnei – Vf. Pietrosul Rodnei, Săpânța, unde accentul s-a pus pe Cimitirul Vesel și meșterii populari, biserica UNESCO din Budești, satul Breb şi meșteri populari de pe destinația EcoTurism, dar și Vișeu de Sus, unde s-a făcut o călătorie cu Mocănița.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.