FRAUDĂ RECORD: Schemă de fraudare având la origine o presupusă "prezicătoare", cea mai mare escrocherie din istorie

FRAUDĂ RECORD: Schemă de fraudare având la origine o presupusă "prezicătoare", cea mai mare escrocherie din istorie

 O femeie neidentificată căutată de ani de autorităţi şi care se prezintă "Maria Duval" se află în spatele uneia dintre cele mai mari fraude din istorie, reuşind să sustragă în total sute de milioane de dolari de la persoane vulnerabile cărora le promite vindecări miraculoase şi prezicerea viitorului.

Este una dintre cele mai îndelungate scheme de fraudare – sute de milioane de dolari furate, în ultimele două decenii, prin obţinerea de sume relativ mici de la cei mai vulnerabili oameni – bolnavi, bătrâni sau săraci -, care au crezut că au găsit un salvator într-o femeie misterioasă numită "Maria Duval", relatează CNN Money.
Frauda este de cel puţin 60 de ori mai mare decât cea din cazul brokerului american Bernard Madoff. Sunt afectate milioane de persoane din Statele Unite, Canada, Europa şi Asia, iar anchetatorii nu cred că există o altă escrocherie care să fi afectat atât de multe persoane.
Fraudele prin scrisori au început acum 20 de ani, fiind de atunci în vizorul serviciilor de securitate din întreaga lume, în principal din Statele Unite, Marea Britanie, Canada şi Australia. Cu toate acestea, escrocheria continuă.
Totul se concentrează în jurul unei presupuse prezicătoare din Franţa, "Maria Duval". Prin scrisori, interviuri şi înregistrări video difuzate pe Internet, escroaca susţine că ar avea viziuni despre "explozii devastatoare pe Terra", despre "oameni care ar trăi în medii extraterestre". "Prezicătoarea" susţine că poate prevedea rezultatele alegerilor, că poate ghici numerele câştigătoare la loto, că ajută poliţia să cerceteze crime. Ba chiar ar fi contribuit la găsirea unui câine pierdut de actriţa franceză Brigitte Bardot…Iar milioane de oameni din întreaga lume se lasă convinşi, în urma corespondenţei "personalizate" scrise de mână, că această femeie îi poate ajuta.
"Maria Duval" le spune că îi poate ajuta să câştige la loto, să se vindece miraculos sau să evite mari nenorociri. Tot ce trebuie să facă este să achite o sumă relativ mică – de obicei 40 de dolari – pentru a beneficia de "consultanţa" oferită de ea, care ar include trimiterea de "talismane speciale".
Chiar dacă mulţi destinatari resping din start scrisorile, succesul masiv al schemei de fraudare se bazează pe abilitatea de a profita de cei vulnerabili din punct de vedere emoţional sau financiar. Majoritatea victimelor sunt vârstnici, adesea bolnavi de Alzheimer sau demenţă. Alţii sunt singuri sau deprimaţi, fiind încântaţi că există cineva căruia îi pasă de ei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.