Fotbal – Preliminariile CM 2014: România – Olanda 1-4

Fotbal – Preliminariile CM 2014: România – Olanda 1-4

 Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de Olanda cu scorul de 4-1 (3-1), marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014. Olanda a câştigat meritat, prin golurile marcate de Jeremain Lens (9), Bruno Martins (29), Rafael van der Vaart (45+2 – penalty) şi Robin van Persie (86), golul de onoare al echipei noastre fiind reuşit Ciprian Marica (40).

 
 
Tricolorii au început foarte bine meciul, avântat, cu un presing agresiv, şi au avut o mare ocazie de a deschide scorul în min. 5, când Gabriel Torje a trimis în bara transversală din lovitură liberă de la circa 25 de metri. 
 
Batavii au ieşit din propria jumătate şi la prima lor fază de poartă au reuşit să deschidă scorul (min. 9), când Lens a sancţionat o respingerea neinspirată a balonului de către portarul Tătăruşanu, în urma unui corner, şi a marcat cu o lovitură de cap de la circa 16 metri. La doar două minute după aceea, Grozav putea restabili egalitatea (11), dar a tras în portarul Stekelenburg. Olanda a fost foarte periculoasă şi în min. 18, când Strootman a pătruns pe partea stângă şi Tătăruşanu a respins mingea deviată la colţul scurt de van Persie. 
”Portocala mecanică” şi-a mărit avantajul pe tabela de marcaj în min. 29, când van der Vaart a executat excelent o lovitură liberă şi Martins a reluat în plasă ca la antrenament. 
Tricolorii au revenit în joc şi au pus din nou presiune pe poarta lui Stekelenburg, care s-a recunoscut învins în min. 40, când Marica a marcat cu un şut de la marginea careului, la capătul unei acţiuni personale. România a mai avut o ocazie notabilă, prin Stancu (42), dar şutul acestuia a fost deviat în corner. 
La ultima fază a primei reprize, arbitrul scoţian Thomson a acordat penalty oaspeţilor, în urma unui duel între Tamaş şi Narsingh, iar van der Vaart a transformat: 1-3 (45+2). 
 
Olanda a început mai bine repriza secundă şi a avut o ocazie bună de gol, prin van Persie, dar Tătăruşanu a respins lovitura de cap a atacantului de la Manchester United (48). Şi România a avut o şansă bună, dar Stekelenburg a respins şutul pe centrul porţii expediat de Stancu (52). 
Meciul a intrat apoi într-o perioadă ternă, fără realizări de cele două părţi, olandezii preferând să joace la conservarea rezultatului, în timp ce tricolorii nu au reuşit să închege un joc care să ducă la crearea de ocazii la poarta lui Stekelenburg. 
Arbitrul Thomson a privat echipa noastră de un penalty în min. 82, când Ad. Popa a fost faultat în careu de Martins, dar nu a acordat penalty-ul cuvenit. Apoi, Thomson l-a iertat pe Tamaş de al doilea cartonaş galben (84). 
 
Olanda a marcat şi al patrulea gol, în min. 86, prin van Persie, rămas singur cu Tătăruşanu. 
România a suferit primul eşec în actuala campanie de calificare, după trei victorii consecutive. 
Cu acest prilej s-a stabilit un nou record de asistenţă pe Arena Naţională, 52.329 spectatori. 
 
Au evoluat echipele: 
România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 4. Gabriel Tamaş, 6. Vlad Chiricheş, 15. Dorin Goian, 3. Răzvan Raţ (căpitan) – 5. Alexandru Bourceanu (8. Costin Lazăr, 61), 18. Mihai Pintilii – 11. Gabriel Torje (21. Adrian Popa, 66), 13. Gheorghe Grozav (10. Adrian Mutu, 74), 19. Bogdan Stancu – 9. Ciprian Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă. 
 
 
Olanda: 1. Maarten Stekelenburg – 2. Ricardo Van Rhijn, 3. John Heitinga, 4. Ron Vlaar, 5. Indio Bruno Martins – 10. Rafael van der Vaart (20. Ibrahim Afellay, 76), 8. Kevin Strootman (căpitan), 6. Nigel De Jong – 7. Luciano Narsingh, 9. Robin van Persie, 11. Jeremain Lens (17. Eljero Elia, 88). Selecţioner: Louis van Gaal. AGERPRES.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.