Fotbal – Liga Campionilor: FC Basel – CFR Cluj 1-2

Fotbal – Liga Campionilor: FC Basel – CFR Cluj 1-2

CFR Cluj a învins pe FC Basel cu scorul de 2-1 (0-1), marţi seara, pe stadionul St. Jakob-Park, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal.Campioana Elveţiei a deschis scorul în finalul primei reprize, prin Marco Streller (44), dar CFR a întors rezultatul în numai câteva minute în repriza secundă, graţie ”dublei” reuşite de senegalezul Moudou Sogou (66, 71), care a mai avut o bară şi o ocazie uriaşă pe final.
Gazdele au început tare şi în chiar primul minut de joc au existat circumstanţe de penalty la o intervenţie a lui Rada la Streller în careul clujenilor. Basel a dominat debutul jocului şi a mai avut ocazii bune de gol, prin Streller (14), care a reluat cu capul alături de poartă, şi Degen (23), blocat de Felgueiras. CFR a răspuns prin două şuturi din afara careului, expediate de Sougou (10) şi Godemeche (25), la care s-a remarcat Sommer.
Stocker a fost şi el aproape de gol (30), la o ieşire neinspirată a lui Felgueiras, după care Kapetanos a irosit cea mai mare ocazie a clujenilor, dar a tras peste poartă din careu (42).
Basel a deschis scorul după un corner eronat acordat, în min. 44, prin Streller, care a reluat din voleu de la 8 metri de poarta lui Felgueiras.
La reluare, CFR a avut prima şansă de gol, dar Kapetanos nu a ajuns la mingea trimisă în careu de Cadu (47). Peste doar un minut, Felgueiras a avut două intervenţii excelente în faţa lui Stocker şi a lui Streller (48).
CFR a reuşit egalarea în min. 66, prin Modou Sougou, la capătul unui contraatac rapid, după o pasă excelentă a lui Bastos.
Basel a revenit în ofensivă şi Streller a fost periculos în min. 68, când reluarea sa cu capul a fost respinsă din faţa porţii de către Cadu.
Echipa lui Andone a preluat conducerea în min. 71, când Mureşan l-a găsit foarte bine pe Sougou, iar senegalezul l-a executat pe Sommer cu un şut sub transversală.
Basel a căutat egalarea, iar Salah (74) a fost găsit bine în careu, dar Felgueiras a fost la post la voleul egipteanului. Streller a trimis mingea cu capul, dar portarul CFR-ului nu a avut emoţii (75). Fabian Frei a tras pe lângă poartă (84), după care CFR a fost aproape să tranşeze disputa, însă Sougou a trimis în bară centrarea lui Nicoară, la capătul unui contraatac tăios (85).
Ultima ocazie a gazdelor a fost creată de Salah, care l-a găsit bine pe Al. Frei în careu (90), dar acesta nu a reuşit să controleze balonul şi Felgueiras a reţinut. Totuşi, Sougou a ratat iar o ocazie imensă în prelungiri, când l-a luat la ţintă pe Sommer (90+6).
CFR a reuşit o victorie foarte preţioasă şi a făcut un pas mare spre grupele Ligii Campionilor, partida revanşă fiind programată în data de 28 august, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.
De menţionat că Degen a fost iertat de eliminare în min. 52, după o intervenţie dură la Rui Pedro, iar Stocker va fi suspendat pentru partida de la Cluj, după cartonaşul galben primit.
CFR s-a mai confruntat cu Basel în ediţia 2010-2011 a grupelor Ligii Campionilor, câştigând cu 2-1 în Gruia şi pierzând cu 0-1 la Basel. În ediţia trecută a competiţiei, FC Basel a câştigat ambele meciuri cu Oţelul Galaţi, 2-1 în Elveţia şi 3-2 la Bucureşti. AGERPRES.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.