Firma responsabilă cu deszăpezitul în Pasul Gutâi nu este pregătită să intervină cu material antiderapant

Firma responsabilă cu deszăpezitul în Pasul Gutâi nu este pregătită să intervină cu material antiderapant

În acest sfârşit de săptămână în mai multe regiuni din ţară printre care şi în Maramureş sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Naţionala de Meteorologie şi Hidrologie la sfârşitul acestei săptămâni  vremea se răceşte până marţi, iar duminică şi luni noaptea sunt aşteptate ninsori care pot să conducă la perturbarea circulaţiei rutiere în Pasul Tihuţa şi Pasul Gutâi. Pentru a  împiedica situaţiile neplacute pe aceste tronsoane de drum, autorităţiile au intrat în alertă. Prefectul Sorin Rednic a declarat că la nivelul judeţului Maramureş au fost identificate sectoarele de drumuri cu probleme atunci când ninge, facâd referire la: DN18, în Pasul Gutâi,  DN 18, în Pasul Prislop, la limita cu judeţul Suceava, DN1C, Dealul Mesteacăn, DN 19, Dealul Huta Certeze; DN 18B, Dealul Pietriş şi DJ 184, în zona montană a oraşului Cavnic.
Dan Buca purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ne-a asigurat că în perioada următoare nu vom întâmpină probleme pe drumurile judeţene, însă la ora actuală există şi tronsoane de drum naţional  unde în caz de necesitate firma responsabilă cu deszăpezitul nu ar putea să intervină. Este vorba de firma care actioneaza în Pasul Gutâi, care nu a achiziţionat pana în momentul de faţă material antiderapant şi nu are la dispoziţie nici utilajle necesare deszaperzirii “Dacă în ceea ce priveşte sectoarele de drumuri judeţene nu sunt probleme şi sunt pregătie cu material antiderapant şi cu utilaje, nu toate sectoarele de drum naţional sunt asigurate la această ora. Secţia de Drum Naţional, Baia Mare care are în gestiune DN 17 C,  DN 17 şi DN 18 este pregatită să intervina, are utije şi material antiderapant. Există probleme  în Pasul Gutâi, firma care are obligaţia de deszapezire este ceea care efectuează şi lucrarile de reabilitare şi nu a reuşit încă se se doteze cu cantitatea necesară  de material antiderapant  şi nici nu are utilaje suficiente de a interveni” a conchis acesta.
În aceste condiţii vor asigura buna desfăşurare a traficului în caz de necesitate Secţia de Drumuri Naţionale Baia Mare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.