Festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional de Poezie, la Sighetu Marmaţiei

Festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional de Poezie, la Sighetu Marmaţiei

Cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie, a debutat astăzi la Sighetu Marmaţiei, cu o festivitate de deschidere la Casa de Cultură. La festivitatea de deschidere au luat parte atât organizatorii, cât şi primarul Sighetului, Ovidiu Nemeş, membri ai Consiliului Local, precum şi scriitori din Republica Moldova, Ungaria, Serbia şi Slovacia.
Festivalul Internaţional de Poezie a debutat astăzi la Sighet, cu aceeaşi menire, de a promova cultura. În deschidere, directorul Casei de Cultură Sighet, Vasile Muste, a vorbit cu mândrie despre acest festival durabil, dar şi despre ediţia următoare care, spune dânsul, va fi marcată cumva mai deosebit.
"Acest festival se bazează foarte mult pe prietenie şi nu pe altceva, de aceea cei care au fost aici la festival cu ani în urmă, sunt şi astăzi, mulţi sunt într-un alt loc probabil povestesc despre acest festival care are loc la Sighet în fiecare an. Anul viitor va fi cea de-a 40-a ediţie şi va trebui să o marcăm cumva mai deosebit”, susţine Vasile Muste, directorul Casei de Cultură Sighetu Marmaţiei.
De asemenea şi alte personalităţi prezente au luat cuvântul, printre care şi edilul municipiului, Ovidiu Nemeş, care promis susţinerea din partea Primăriei şi a Consiliului Local, pentru următoarea ediţie.
“Evenimentul care începe astăzi este unul foarte important pentru comunitatea noastră, pentru că se înscrie într-un şir de evenimente pe care dorim să le promovăm mai mult decât am făcut-o până acuma. E cel mai important eveniment cultural, din punctul meu de vedere, pe care îl găzduieşte Sighetu Marmaţiei ţi vă mulţumesc tuturor că răspundeţi prezent la fiecare ediţie şi mai mult, la ediţia din acest an. Vă promit o ediţie jubiliară, 40 de ani, cum nu s-a mai făcut în Sighetu Marmaţiei şi cum de altfel merită şi meritaţi dumneavoastră, cei care ne încântaţi”, a declarat primarul Sighetului, Ovidiu Nemeş.
Festivalul va continua şi cu concursuri de poezie, cu un simpozion şi cu multe alte activităţi care se desfăşoară în fiecare an cu această ocazie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.