EXPOZIŢIE: Jucării de epocă, expuse la Castelul Bran

EXPOZIŢIE: Jucării de epocă, expuse la Castelul Bran

 Machete rare de mașini nemțești din anul 1920, căluți din lemn, păpuși, balansoare și scaune pentru copii, o tricicletă de 80 de ani, un model pe care l-a avut și Regele Mihai în copilărie, căruciorul pentru gemeni, dar și o oliță din perioada interbelică pot fi văzute în cadrul unei expoziții la Castelul Bran.

"Vizitatorii Castelului Bran au ocazia ca până la sfârșitul lunii aprilie să admire o serie de jucării vechi, adevărate bijuterii ale genului, care ne aruncă în timp, la începutul anilor 1900. Proprietarii acestora, Ramona și Marian Spătariu, colecționează jucării vechi încă din copilărie, majoritatea dintre ele provenind din zona Brașovului sau din sudul țării. Cea mai veche jucărie expusă la Castelul Bran este o figurină care are mai bine de o sută de ani și reprezintă un copil care cântă la vioară. Trasă cu o cheiță, jucăria începe să se miște imitând mișcările violonistului, uimind prin faptul că, deși a fost fabricată în jurul anului 1880, încă mai funcționează", se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de administrația Castelului Bran.
Colecționarul Marian Spătariu, care se ocupă de antichități, se declară, cu această ocazie, un copil bătrân, îndrăgostit iremediabil de copilărie. Colecția a adunat-o cu trudă, fiind rezultatul multor ani de căutări prin târguri, talciocuri, expoziții, poduri și casele rudelor. De asemenea, jucăriile le expune pentru a se bucura cât mai multă lume de ele, dar nu sunt de vânzare.
Expoziția de jucării vechi este accesibilă oricui vizitează Castelul Bran, prețul biletelor fiind de 35 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru seniori, 20 de lei pentru studenți și 7 lei pentru copii, se mai arată în comunicatul de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.