EVENIMENT: Peste 140 de copii și tineri cu nevoi speciale au participat astăzi, pe Pârtia Icoana de la Cavnic, la cea de-a XIV-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă

EVENIMENT: Peste 140 de copii și tineri cu nevoi speciale au participat astăzi, pe Pârtia Icoana de la Cavnic, la cea de-a XIV-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă

 Peste 140 de copii și tineri cu nevoi speciale au participat astăzi, pe Pârtia Icoana de la Cavnic, la cea de-a XIV-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, organizate de Fundația Hope and Homes for Children Romania în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. 

Evenimentul oferă o șansă în plus ca tinerii și copiii cu nevoi speciale să dovedească faptul că dizabilitatea nu este o limită care să-i împiedice să practice sporturile de iarnă. Printre probele la care s-au întrecut participanții au fost fotbal pe zăpadă, concurs de săniuțe, aruncatul cu bulgări la țintă, șotron etc. Fiecare echipă a fost formată din aproximativ zece tineri având un însoțitor adult, care le-a oferit sprijin pentru a înțelege regulile și pentru a respecta timpul de desfășurare a probelor. Majoritatea participanților sunt prezenți de mai bine de zece ani la această competiție și sunt foarte bucuroși să se revadă și să se încurajeze reciproc. Modul în care se desfășoară Jocurile Speciale de Iarnă este o adevărată lecție de sportivitate și de curaj. Fiecare participant se bucură atât pentru succesul propriu, cât și pentru reușitele celor din jurul lui. 
“Performanțele voastre ne dovedesc că bucuria vine prin împlinirea activităților obișnuite: concursuri, întreceri, socializarea între generații și oameni. E important să rețineți că, indiferent de situație, toți suntem egali și de noi depinde să exploatăm șansele oferite în viață, dar mai ales să performăm. Felicit cu această ocazie Fundația HHC pentru organizarea unei noi editii a Jocurilor Speciale de Iarnă, dar mai ales pentru implicarea activă în rezolvarea problemelor specifice acestui domeniu și atenția oferită participanților. DGASPC Maramureș va rămâne un partener activ, puternic interesat și implicat în asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea și succesul dvs. în viață”, a declarat directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras.
La finalul competiției, toți copiii și tinerii au fost declarați învingători și au primit din partea organizatorilor tricouri, diplome și medalii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.