EVALUARE NAȚIONALĂ: Testări pentru elevi după vacanța de primăvară

EVALUARE NAȚIONALĂ: Testări pentru elevi după vacanța de primăvară

 După vacanța de primăvară, elevii maramureșeni vor susține o serie de testări. În 3 mai vor începe probele evaluării naționale pentru elevii de clasa a IV-a, iar din 10 mai pentru elevii de clasa a VI-a. 

Conform calendarului de administrare a evaluărilor naționale, la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a ale anului școlar în curs, în luna mai se va desfășura evaluarea competențelor atât pentru elevii din clasa a IV-a, cât și pentru cei din clasa a VI-a. 
”În ceea ce privește evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, proba de limbă și literatură română va avea loc în 3 mai, cea de matematică în 4 mai, și cea de limbă maternă în 5 mai. Pentru clasa a VI-a, proba de limbă și comunicare se va desfășura în 10 mai, iar proba de matematică și științe ale naturii în 11 mai 2017”, informează purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș, Adriana Meșter. 
Rezultatele obținute la aceste evaluări îi vor ajuta pe profesori să evalueze stagiul pregătirii elevilor, dar și pe părinți să cunoască nivelul cunoștințelor acumulate de copiii lor. 
”Aceste evaluări sunt necesare datorită faptului că proiectează nivelul de competențe pe care copilul îl atinge într-o perioadă relativ scurtă de timp. Există o anumită ritmicitate, sunt evaluări la clasa a II-a, a IV-a și la clasa a VI-a, astfel încât la sfârșitul ciclului gimnazial, când elevii trebuie să treacă de acel examen de evaluare pentru clasa a VIII-a, ei să cunoască nivelul de competențe dobândit de-a lungul acestor ani și să nu existe surprize”, mai arată purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș. 
Notele nu vor fi trecute în catalog. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.